Izvor: MozzartSport.com, 21.Avg.2020, 00:17

Velika borba, mnogo promašaja i slavlje Hjustona

Presudila je poslednja deonica

Hjuston vodi 2:0 u seriji protiv Oklahome. Daleko od toga da su Rokitsi odigrali savršen meč, ali su odigrali dovoljno dobro da nadigraju Tandere s 111:98 u meču na kom nisu mogli da računaju na Rasela Vestbruka.

Hjuston je na početku poslednje deonice napravio veliku seriju od 17:0 i tu je praktično rešio utakmicu koja je bez problema mogla da ode na obe strane. Činjenica je i da Oklahoma vodila na poluvremenu. Nijanse su >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << odlučile.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Džejms Harden (21) koji je šutirao iz igre 5/16, Haus (19), Grin (15), Taker (14) i Gordon (15). Oklahomu je predvodi Glidžus Aleksander sa 31 poenom, a Kris Pol je dodao 14, dok je Danilo Galinari upisao 17.

U prvoj četvrtini nismo baš gledali neke dobre odbrane, pogađali su i jedni i drugi, a Hjuston je bio za nijansu raspoloženiji.

Međutim, do kraja prvog poluvremena nagledali smo se različitih promašaja, posebno u šutu za tri poena. Dovoljno je samo reći da je na poluvremenu Hjuston imao šuta za tri poena 10/35. Dakle, daleko od toga da je na meniju bila kvalitetna utakmica, a zbog svega toga se Oklahoma malo bolje snalazila pa je vodila posle prvog poluvremena s 59:53.

Hjuston jeu trećoj deonici uspeo da se vrati u ritam i da pogdi neke šuteve, te da se zadrži na pristojnom zaostatku i ne dopusti Oklahomi da nastavi svoj nalet. Sve je to dovelo do situacije da dva tima maltene poravnati uđu u poslednju četvrtinu. A tamo se Hjuston bolje snašao.

Podsećamo, u prvoj utakmici je Hjuston lako došao do pobede rezultatom 123:108.

NBA - REZULTATI

Indijana - Majami 100:109 /u seriji 0:2/

/Oladipo 22 - Robinson 24/

Hjuston - Oklahoma Siti 111:98 /u seriji 2:0/

/Harden 21 - Aleksander 31/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.