Velika akcija policije – sedmorica uhapšena zbog vređanja Vinisijusa

Izvor: B92, 23.Maj.2023, 22:33

Velika akcija policije – sedmorica uhapšena zbog vređanja Vinisijusa

Trojica muškaraca lišena su slobode u Valensiji, a četvorica u Madridu za bizarnost koju su priredili još u januaru, saopštila je policija.

Vinijsus je bio na udaru navijača Valensije koju ga vređali na rasnoj osnovi i zasad su trojica provokatora uhapšena u tom gradu.

Četvorka koja je "pala" u Madridu su navijači Atletika. Oni su u januaru na jedan od nadvožnjaka u blizini trening centra Reala obesili lutku kojoj su obukli dres Vinisijusa. Čekalo se pet meseci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da budu uhapšeni. Inicijalna kapisla za tako nešto bile su scene koje su se desile za vikend na "Mestalji".

Hapšenja su izvedena posle bure koja se podigla u Španiji i Evropi nakon meča Valensija - Real na kojoj je brazilski fudbaler pretrpeo teške rasističke uvrede.

Oglasio se i predsednik Brazila Luiz Injasio Lula da Silva i izrazio zabrinutost za Vinisijusa koji je u Španiji meta huligana na gotovo svakom gostovanju.

Maltene od dolaska u Španiju, a stigao je iz Brazila pre pet godina, je na udaru tih ljudi. Sada više nego ikad jer i svojim golovima podstiče takve reakcije protivničkih navijača.

Posle svakog ovakvog incidenta Vinisijus je kritikovao Španiju kao državu zbog nedostatka reakcije, a isto se zapitao i danas - pošto je okačio kompilaciju uvreda koje je trpeo ove sezone.

U Valensiji, jedan navijač ga je nazvao majmunom i imitirao majmuna iza gola, zbog čega je Vinisijus u jenom trenutku krenuo da napusti teren, pa se predomislio.

Svi uhapšeni su uzrasta od 19 do 24 godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.