Veličkovićevoj zlato u Minhenu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2016, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veličkovićevoj zlato u Minhenu

Reprezentativka Srbije u streljaštvu, Bobana Veličković, osvojila je zlatnu medalju na Svetskom kupu u Minhenu, u gađanju vazdušnim pištoljem. To joj je prvo najsjajnije odličje u karijeri.

Nakon zlata Andree Arsović u gađanju vazdušnom puškom, drugo odličje za naše streljaštvo na olimpijskom strelištu u Minhenu, pripalo je dvostrukoj evropskoj šampionki, koja je na istom mestu, prošle godine, osvojila srebro, što joj je do danas bila jedina medalja sa Svetskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kupova.

U kvalifikacijama je gađala promenjivo i kao osmoplasirana osigurala borbu za medalje. U finalu je nastupila sa mnogo samopouzdanja, vodila od starta, a pogođena „osmica" u središnjici, samo je za trenutak koštala vodeće pozicije.

Uoči poslednjeg hica u duelu sa Špankinjom Sonjom Franket, imala je velikih 1,5 kruga prednosti, pa joj ni druga pogođena „osmica" nije mogla oduzeti zlato.

Zorana Arunović nastup u kvalifikacijama završila je na 28.mestu, dok je Jasna Šekarić bila 44.

U poslednjoj disciplini Svetskog kupa u Minhenu, u trostavu malokalibarskom puškom, nastupiće Milenko Sebić koji je imao treći kvalifikacioni rezultat od 1183 kruga. To je novi državni rekord, bolji za 3 kruga od njegovog starog, ostvarenog na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu u Mariboru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SK - Još jedno zlato za Srbiju!

Izvor: Sportske.net, 25.Maj.2016

Poslednjeg dana Svetskog kupa u Minhenu srpska streljačica Bobana Veličković osvojila je zlatnu medalju u disciplini vazdušni pištolj...Srpska streljačica Bobana Veličković (26) okitila se zlatnom medaljom poslednjeg dana Svetskog kupa koji se održava u Minhenu...Veličkovićeva je u finalu...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.