Veličković: Držao nas na okupu

Izvor: Sportski Žurnal, 14.Feb.2011, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veličković: Držao nas na okupu

Pismo Dušana Ivkovića u kome javnost obaveštava da napušta kormilo državnog tima, osvanulo je u juče na sajtu Saveza u 11,25. Po principu, dobar glas se daleko čuje, loš još dalje, nepuna dva sata kasnije skoro svi reprezentativci su bili upoznati sa odlukom trofejnog stručnjaka.
Mislili smo da ćemo sa vest o Dudinom odlasku iznenaditi >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Novicu Veličkovića, ipak u nedelju veče je igrao Kup Kralja. Ali, iznenađenje je propalo. Poziv ga je zatekao dok je čitao Ivkovićevo objašnjenje.
- Šta da kažem, baš mi je krivo. Ne znam kuda ovo vodi – kao i uvek Veličković nije okolišao. – Iza nas su tri izvanredne godine, Duda je svima nama pomogao u razvoju. Ne verujem da bi ijedan drugi trener uspeo da baci u vatru toliko mladih, pri tome donese srebro sa Evropskog prvenstva i plasira se u polufinale Svetskog.
Kod sjajnog krilnog centra nije postojala dilema ko je kriv za Ivkovićevu ostavku.
- Način na koji rade ljudi u Savezu ne donosi ništa dobro. Šta da vam kažem, kada se niko tokom godine ne seti da nas makar pozove telefonom i pita kako smo. A, kamoli da se ponude da pomognu. Ivković nas je sve držao na okupu, ali očigledno više ne može sam. Da ga nisu toliko opterećivali sigurno ne bi bio toliko umoran kako kaže. Evo, sada svi vide kakvi su plodovi njihovog rada.
S obzirom na situaciju teško je uopšte razmišljati o Evropskom u Litvaniji, gde jurimo vizu za Olimpijske igre.
- Nismo imali Savez, sada nemamo ni Ivkovića koji je bio mnogo više od selektora. Samo kada pomislim kako nam je skidao strah pred velike utakmice. Sva sreća pa smo košarkaška nacija i da svi igrači sa ponosom igraju pod zastavom. Imamo toliko vrhunskih trenera, iskusnih, ali i mladih. Kao i uvek, naći će se neko rešenje. Ipak, očigledno je da nešto mora da se menja.
Sjajni krilni centar nije želeo da licitira sa imenima naslednika.
- I dalje sam zatečen Ivkovićevom odlukom da mogu da razmišljam šta i kako dalje. Zna se ko mora da se bavi tim pitanje. A, da li će? To je već drugo pitanje – zaključio je Novica Veličković.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.