Večna klasa Đinobilija, Sparsi preživeli, Baksi egal u seriji

Izvor: B92, 23.Apr.2018, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večna klasa Đinobilija, Sparsi 'preživeli', Baksi egal u seriji

Košarkaši San Antonio Sparsa pobedili su Golden Stejt Voriorse u četvrtoj utakmici prve runde plej-ofa Zapada sa 103:90.

Sparsi su meč za opstanak u plej-ofu (3-1) dobili zahvaljujući neverovatnom Argentincu Emanuelu Đinobiliju koji i na početku pete decenije života igra fantastično.

San Antonio je vodio tokom čitavog meča, ali se Golden Stejt poenima Kevina Durenta polako vraćao u meč sve do -2 u poslednjoj četvrtini.

Tada na scenu stupaju Đinobili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Lamarkus Oldridž koji je pogodio nekoliko važnih šuteva preko ruke, uključujući i jednu trojku od table.

Oldridž je na kraju završio sa 22 poena i bio je najefikasniji kod "Mamuza". Đinobili je dodao 16, ali je pogađao u finišu kada se rezultat lomio.

Kevin Durent je na drugoj strani ubacio 34, dok je Klej Tompson postigao 12 poena.

Milvoki Baksi su uspeli da izjednače u seriji prvog kola Istoka na 2-2 pobedom nad Boston Seltiksima 104:102.

Pobedu je Baksima košem u poslednjim sekundama obezbedio Janis Adetokumbo. Serija se sada seli u Boston pošto je Milvoki pobedio u obe utakmice kod kuće.

Baksi su vodili tokom prvog poluvremena i u jednom trenutku imali 20 poena prednosti. Seltiksi su potom uspeli i da ih prestignu na dva minuta do kraja, ali je Adetokumbo na pet sekundi do kraja bio viši u skoku od Džejsona Tejtuma i 'odbojkom' skrenuo loptu ka obruču.

Grk je imao 27 poena, a Kris Midlton je postigao 23, dok je na drugoj strani najraspoloženiji bio Džejlen Braun sa 34 koša, dok je Tejtum dao 21.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lebron je uzvratio udarac

Izvor: N1 televizija, 23.Apr.2018

Košarkaši Klivlenda pobedili su Indijanu sa 104:100 i brejkom u četvrtoj utakmici rezultat u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Istočne konferencije izjednačili na 2:2...Kavsi su tri četvrtine bili mnogo bolji rival, u finišu prvog poluvremena imali su i maksimalnim 15 poena prednosti (58:43), ali...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.