Izvor: Blic, 05.Apr.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Večiti' beže od 'Morače'

'Večiti' beže od 'Morače'

Jadranska liga ulazi u foto-finiš, a tek posle subotnjih mečeva poslednjeg kola ligaškog dela takmičenja biće poznat i konačan spisak učesnika 'fajnal-ejt' turnira u Sarajevu (20-23. april), na kojem će biti svih pet srpskih klubova.

Ono što će biti posebno interesantno za naše klubove je ishod sledećih utakmica: Partizan - Cibona, Zagreb - Crvena zvezda, Pivovarna - FMP i Zadar - Hemofarm, koji će odrediti i konačan redosled >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pozicija na 'fajnal-ejtu', ali i razvrstati četiri naša kluba u dve grupe domaće Superlige koja počinje 15. aprila. Novosadskoj Vojvodini je već sada pripalo mesto u Grupi A u društvu Mornara, Mašinca i Borca, dok je još nepoznato ko će biti prvoplasirana i trećeplasirana ekipa iz Jadranske lige. Otuda i najveće interesovanje za predstojeći derbi u 'Pioniru' gde će Cibona trijumfom nad Partizanom pokušati da osigura evropsko učešće naredne sezone (Zagrepčanima je istekao ugovor sa ULEB Evroligom), dok bi u tom slučaju Crvena zevzda pobedom na gostovanju ekipi Zagreba osvojila prvu poziciju i automatski izbegla podgoričku Budućnost koja u 11 utakmica Sinalko Naše lige još nije izgubila u 'Morači'. U tom slučaju, crno-beli bi pored najboljeg crnogorskog kluba prolaz u polufinale plej-ofa tražili preko neugodnih ekipa OKK Beograda, Zdravlja i Atlasa.

Za treće mesto u Jadranskoj ligi do poslednjeg trenutka boriće se FMP i Hemofarm, s tim da je klub iz Železnika u prednosti zbog pobede više u odnosu na Vrščane, ali i činjenice da Hemofarm gostuje Zadranima koje samo trijumf sigurno vodi na završni turnir u Sarajevu.

Sinalko Superliga igra se po dvostrukom bod sistemu (10 kola), plus plej-of koji startuje od polufinalnih parova. Polufinale (A1 - B2, B1 - A2) i finale domaćeg plej-ofa igraju se na tri pobede. Prve dve utakmice se igraju kod bolje plasirane ekipe, druge dve kod lošije plasirane, a eventualna 'majstorica' kod bolje plasirane ekipe (2-2-1). D. J. B.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.