Večeras pada odluka, ko će u plej-of na Istoku, a ko na Zapadu?

Izvor: Sportske.net, 12.Apr.2017, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večeras pada odluka, ko će u plej-of na Istoku, a ko na Zapadu?

Večeras se završava regularni deo sezone u NBA ligi, još uvek nisu poznati svi učesnici doigravanja u istočnoj konferenciji.

Što se tiče Zapada, sve je manje-više jasno. Osam timova je izborilo plej-of, ne zna se samo ko će imati prednost domaćeg terena u susretu Klipersa i Džezera.

Čini se da bi to mogli da budu Klipersi, koji imaju prednost u odnosu na ekipu iz Solt Lejk Sitija, a večeras imaju i daleko lakšeg rivala, ekipu Sakramento Kingsa, dok će izabranici >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Kvina Snajdera dočekati San Antonio Sparse.

Kada su ostale pozicije u pitanju, sve je jasno. Voriorsi su prvi, Sparsi drugi, treće mesto pripalo je Roketsima, šesta je Oklahoma, na sedmom mestu su Grizlisi, a poslednja karta za doigravanje pripala je Trejl Blejzersima, koji su u tesnoj završnici ipak bili skoncentrisaniji od Nagetsa, te su Lilard i kompanija pobegli Jokiću i ekipi.

Najneprijatnije je iznenadio Dalas, koji prvi put propušta doigravanje od sezone 2012/13, dok su najprijatnije iznenadili Roketsi, koji su došli do visokog trećeg mesta sa 54 ostvarene pobede (možda stignu i do 55, kako večeras dočekuju Minesotu).

Kada je istočna konferencija u pitanju, mnogo toga još nije razjašnjeno.

Sigurno je da će Toronto biti treći, da će Vizardsi u plej-of sa poslednjeg mesta koje garantuje prednost domaćeg terena, igraće sa Hoksima u doigravanju, a šesti će biti Milvoki Baksi.

Za prvo mesto boriće se Kavalirsi i Seltiksi, mada je sva prilika da će Boston ostati prvi. Njihove opcije su sledeće.

Boston Seltiksi

Prvo mesto - Ukoliko pobede Bakse ili Kavsi izgube od Reptorsa

Drugo mesto - Ukoliko izgube od Baksa i Kavsi pobede Reptorse


Klivlend Kavalirsi

Prvo mesto - Ukoliko pobede Reptorse i Seltiksi izgube od Baksa

Drugo mesto - Ukoliko izgube od Reptorsa ili Seltiksi pobede Bakse


Iako je vrlo moguće da će Toronto bežati od pobede, kako bi izbegli Kavse sve do eventualnog finala istočne konferencije, stvari u svojim rukama drže Seltiksi, koji će na megdan Milvokiju, koji je najavio da će odmarati najbolje igrače Adetokunba i Midltona.



Što se tiče poslednjih karata za plej-of, tu će borbu voditi tri ekipe, tačnije tri tima će se boriti za dva mesta.

U pitanju su Indijana Pejsersi, Čikago Bulsi i Majami Hit, a evo kakve su opcije pomenutim timovima večeras.

Indijana Pejsersi



Sedmo mesto - Ukoliko pobede Hokse ili Bulsi izgube od Netsa i Majami izgubi od Vizardsa

Osmo mesto - Ukoliko izgube od Hoksa, Bulsi od Netsa, a Majami pobedi Vizardse ili ukoliko izgube od Hoksa, Bulsi dobiju Netse i Majami izgubi od Vizardsa

Eliminacija - Ukoliko izgube od Hoksa, Bulsi dobiju Netse, a Majami dobije Vizardse


Čikago Bulsi



Sedmo mesto - Ukoliko pobede Netse i Pejsersi izgube od Hoksa

Osmo mesto - Ukoliko dobiju Netse i Pejseri dobiju Hokse ili ukoliko izgube od Netsa, a Majami izgubi od Vizardsa

Eliminacija - Ukoliko izgube od Netsa, Pejsersi dobiju Hokse, a Majami pobedi Vizardse


Majami Hit



Sedmo mesto - Ukoliko pobede Vizardse, a Pejsersi izgube od Hoksa, Bulsi od Netsa

Osmo mesto - Ukoliko dobiju Vizardse, a Pejsersi izgube od Hoksa, Bulsi dobiju Netse ili ukoliko dobiju Vizardse, Pejsersi Hokse, a Bulsi izgube od Netsa

Eliminacija - Ukoliko izgube od Vizardsa ili Pejsersi dobiju Hokse i Bulsi dobiju Netse

Vredi napomenuti da će Bulsima biti olakšan posao, kako je iz Bruklina javljeno da će čak šestorica igrača biti van stroja, Bruk Lopez, Trevor Buker i Džeremi Lin će odmarati, dok su Kvinsi Ejsi, Džo Heris i Šon Kilpetrik povređeni.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.