Izvor: MozzartSport.com, 16.Maj.2021, 06:49

Veče preokreta u Meksiku: Puebla bez postignutog gola do polufinala, Kruz Azul srušio tradiciju staru preko četiri decenije (VIDEO)

Domaćini nadoknadili zaostatak iz prvih mečeva i otišli među četiri najbolja tima Klausure

Veče preokreta u Meksiku. Iako bolje plasirani od svojih rivala u ligaškom delu prvenstva, Puebla i Kruz Azul su se posle prvih mečeva četvrtfinala Klausure našli pred eliminacijom, ali su u revanš mečevima na svojim terenima uspeli da nadoknade minimalne zaostatke u rezervišu svoje karte među četiri najbolja tima koji će se boriti za trofej.

Puebla je minimalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << rezultatom savladala Atlas i plasirala se u svoje prvo polufinale posle 11 godina, a da na prethodne četiri utakmice nijednom nije uspela da zatrese mrežu rivala. Nije ni morala, jer je defanzivac gostiju Anderson Santamarija to učinio umesto Kamoterosa. Santijago Ormenjo je u 70. minutu probio po boku, poslao centaršut po zemlji na peterac Atlasa, a Santamarija u nameri da loptu izbije ispred rivala nespretnom reakcijom savladao svog čuvara mreže. Dovoljno da potpiše eliminaciju svog tima, uprkos trijumfu identičnim rezultatom u prvom meču, jer u tom slučaju bolje plasirani tim iz ligaškog dela ide dalje.

Za razliku od Pueble, Kruz Azul nije morao da se oslanja na pomenuti benefit, pošto je nakon minimalnog poraza u prvom meču (1:2), u revanšu savladao Toluku 3:1 (1:1) i prekinuo tradiciju dugu 43. godine. U pomenutom periodu, dugom preko četiri decenije, dva tima su se u plej-ofu sastajala četiri puta i Kruz Azul nijednom nije uspeo da ode dalje.

Sve do večeras, kada ju je ka polufinalu povukao Džonatan Rodrigez. Napadač Sementerosa neočekivano je prethodni duel počeo sa klupe, ali se ovog puta našao u startnoj postavi i potvrdio zbog čega slovi za ponajboljeg igrača tima. Namestio je prvi i treći i postigao drugi pogodak sa bele tačke i tako domaćinu trasirao put ka polufinalu.

MEKSIKO 1, KLAUSURA – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Nedelja

Puebla - Atlas 1:0 (0:0), prvi meč 0:1

/Santamarija 70ag/

Kruz Azul - Toluka 3:1 (1:1), prvi meč 1:2

/Angulo 12, Rodrigez 80pen, Himenez 90+3 - Kanelo 14/

Ponedeljak

01.00: (1,92) Monterej (3,35) Santos Laguna (3,80) /Prvi meč: 1:2/

03.05: (2,00) Klub Amerika (3,30) Pačuka (3,60) /Prvi meč: 1:3/

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.