Veče Pejtona, prejaki Pistonsi

Izvor: B92, 26.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veče Pejtona, prejaki Pistonsi



Treća pobeda Šekila O'Nila u karijeri "protiv" Kobija Brajanta i još jedan ubedljiv trijumf Detroita u mečevima sa direktnim rivalima za titulu, ukratko je učinak dva NBA meča odigrana u noći između nedelje i ponedeljka.

Majami je savladao LA Lejkerse rezultatom 97:92. Iako je O'Nil postigao 18 poena uz 17 skokova, zvezda večeri bio je iskusni Geri Pejton: ubacio je 21 poen, ali i ključnu trojku za 94:92. Celo drugo poluvreme Pejton je čuvao Kobija Brajantu - >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je meč završio sa 37 poena, ali i šutem iz igre 12 od 30. "Usput" je Kobi promašio i trojku za 95:95 tri sekunde pre kraja.

"Geri je još uvek igrač koji može puno toga da napravi", rekao je trener Majamija Pet Rajli. "Geri je poznat po odličnoj odbrani cele karijere. On me je naučio da igram odbranu", rekao je Kobi Brajant. Pre meča izostao je pozdrav Šeka i Kobija.

Dvejn Vejd je postigao 18 poena uz 5 asistencija, dok je za Lejkerse Brajan Kuk ubacio 15.

Detroit Pistonsi pobedili su San Antonio Sparse 85:70, čime su stigli do skora 22 pobede i 3 poraza u ovoj sezoni. Čonsi Bilaps sa 20 poena i 6 skokova i Rašid Valas sa 14 poena i 6 skokova dominirali su u napadu, dok je Ben Valas sa 21. skokom, uz pomoć Antonija Mekdajda - 13 skokova, gospodario u odbrani.

Sparsi su u prvoj četvrtini postigli samo osam poena, a do kraja meča Dankan je ubacio 18 poena uz 11 skokova, dok je Toni Parker zabeležio 19 poena.

Detroit je nastavio seriju fenomenalnih igara pobedivši u 13 od prethodnih 14 mečeva, a San Antonio je ostao drugi u Ligi sa skorom 21:7.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.