Veče Didijea Drogbe

Izvor: Politika, 19.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veče Didijea Drogbe

Golom reprezentativca Obale Slonovače Čelzi je naneo prvi poraz evropskom prvaku Barseloni. – Gol Ilića malo za pobedu Galatasaraja

Najinteresantniji meč trećeg kola fudbalske Lige šampiona odigran je u Londonu, gde je Čelzi savladao Barselonu sa 1:0. Tako je posle evropskog viceprvaka Arsenala, i evropski šampion poražen u najjačem klupskom fudbalskom takmičenju.

Jedini pogodak je postigao reprezentativac Obale Slonovače Didije Drogba u 47. minutu. Njega >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je odlično uposlio Ešli Kol, a Drogba je primio loptu na ivici šesnaesterca, a potom je petom proturio kroz noge Pujolu. Na kraju je usledio neodbranjiv šut u gol Barselone.

U prvom poluvremenu domaćini su imali najozbiljniju šansu u 17. minutu. Najbolji strelac Lige šampiona Drogba je prošao po desnoj strani, prevario golmana Valdeza, dodao do letošnjeg pojačanja Andreja Ševčenka, ali je Ukrajinac izblokiran. Da neigranje prvog golmana nije toliki hendikep za Čelzi pokazao je Ilario u 30. minutu. Ćavi se u šesnaestercu odlično okrenuo, šutirao u levi ugao Čelzija, ali ju je Portugalac zaustavio.

Ševčenko kao da se još uvek nije snašao u Londonu, pa se i dalje čeka njegova igra koju je pokazivao u kijevskom Dinamu i Milanu. U 55. minutu je imao idealnu priliku za gol. Saigrači su ga lepo uposlili, Ukrajinac je izašao sam ispred Valdeza, ali je šutirao pored gola.

U 69. minutu Drogba je mogao da reši utakmicu. Lampard ga je odlično pronašao u srcu šesnaesterca, a reprezentativac Obale Slonovače je po sredini šutirao na gol. Nadu Barselone produžio jue golman Valdez, koji je odbranio šut.

Srpski reprezentativac Saša Ilić doveo je Galatasaraj u vođstvo protiv PSV. Presing na gol gostiju isplatio se u 19. minutu kada je Turan poveo akciju, a potom uposlio Karana. Ovaj je dodao do Ilića koji je postigao gol. Međutim, gosti su golovima Kromkampa i Konea preokrenuli, i kući poneli sva tri boda.

Nedeljna prvenstvena pobeda protiv Katanije kao da je dala krila Interu, koji je uoči jučerašnjeg meča imao dva poraza u Ligi šampiona. Sa dva gola Hulija Rikarda Kruza na samom početku stekli su nedostižnu prednost. Gosti su do kraja samo smanjili na 2:1, a strelac je bio Pavličenko.

R. Đ.

[objavljeno: 19.10.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.