Veče Bogdana Bogdanovića

Izvor: MVP.rs, 24.Feb.2017, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veče Bogdana Bogdanovića

Srpski reprezentativac odigrao je najbolji meč u sezoni.

Nakon povratka iz povrede Bogdan Bogdanović je uhvatio pravi ritam. Sjajni bek vodio je svoj Fenerbahče do važne pobede nad Olipijakosom kada je u pitanju borba za treću poziciju. Tim Željka Obradovića slavio je rezultatom 67:64, a Bogdanović je postigao skoro polovinu koševa svoga tima. 27 poena(5/8 za dva, 3/5 za tri, 8/9 za jedan), četiri asistencije i tri skoka.

Utakmicu je bolje otvorio >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << domaći tim iz Istanbula i na poluvreme otišao sa prednošću od šest poena. Ipak, u drugom periodu igre došlo je do neopisivog pada u igri i Olimpijakos je napravio veliki preokret dobivši treću deonicu rezultatom 22:7. Na osam minuta pre kraja rezultat semafor je pokazivao prednost gostiju od 60:50, ali od tog momenta pa do nešto više od jednog minuta pre kraja i slobodnih bacanja Kostasa Papanikolaua Oli nije postigao nijedan poen, a Fener 15 u velikoj seriji koja je odlučila pitanje pobednika.

Pored Bogdanovića u pobedničkoj ekipi istakao se Luiđi Datome sa 17 poena, dok nijedan drugi košarkaš nije imao dvocifreni učinak. Nikola Kalinić je meč završio sa četiri poena(1/1 za dva, 2/2 za jedan), tri skoka i dve asistencije. Na drugoj strani Grke je predvodio Erik Grin sa 17 poena, 13 je upisao Kostas Papanikolau uz osam skokova, a 10 je imao Jorgos Printezis. Nikola Milutinov je za 12 minuta na parketu postigao dva poena(1/1 za dva) i imao tri asistencije i dve blokade.

Košarkaši Moskovskog CSKA savladali su Makabi Tel Aviv rezultatom 93:81, a Nando De Kolo je zasenio i učinak Bogdanovića postigavši 29 poena uz indeks korisnosti 35.

Na ovoj utakmici CSKA je pokazao izuzetni igru u napadu, ali i "žute minute" kada je u pitanju odbrana. Makabi je u drugoj četvrtini postigao čak 34 poena, jedan više nego u celom drugom poluvremenu. Ipak, bez pomoći Endrua Gaudloka trijumf u Moskvi bila je nemoguća misija.

Uz De Koloa stub Moskovljana bio je Miloš Teodosić koji je za svega 20 minuta bio na domak dabl-dabl učinka sakupivši 11 poena(1/1 za dva, 3/7 za tri) uz osam asistencija i četiri skoka. Pored Tea treba istaći Kajla Hajnsa sa 14 pogodaka i 10 uhvaćenih lopti. U poraženoj ekipi 19 poena je imao Silvan Lendzberg, 14 Viktor Rad, 12 Kolton Ajverson, a 11 Devin Smit uz devet skokova.

Barselona Lasa je prekinula crnu seriju od četiri vezana poraza trijumfom nad Emporio Armanijem u Milanu rezultatom 83:78. I uprkos čak 18 izgubljenih lopti i slabijem ofanzivnom skoku od rivala, presudili su poeni iz reketa, odnosno Barsin šut za dva poena (21/29).

Tim Jorgosa Barcokasa utakmicu je prelomio u trećoj četvrtini koju je dobio rezultatom 24:10. Armani je pokušao da prekrene rezultat u poslednjih 10 minuta, ali sve što je učinio bilo je smanjenje prednosti gostiju. Najbolji u pobedničkom timu bio je Ante Tomić sa 19 poena i devet skokova, 16 je upisao Peteri Koponen, a 13 Aleksandar Vezenkov. Na drugoj strani Avudu Abas je iskoristio šansu i postigao 14 poena, Milan Mačvan je imao 10(2/3 za dva, 2/4 za tri) uz četiri skoka, Andrea Ćinćerini poen više, a Miroslav Raduljica četiri poena(1/2 za dva, 2/2 za jedan) i dva skoka.

Preostala četiri meča na programu su sutra.

REZULTATI 23. KOLA

ČETVRTAK

CSKA - Makabi FOKS 93:81 (Teodosić 11p, 8as, 4sk)

Crvena zvezda mts - Galatasaraj Odeabank 77:58

Fenerbahče - Olimpijakos 67:64 (Bogdanović 27p, 4as; Kalinić 4p - Milutinov 2p, 2bl)

EA7 Emporio Armani - Barselona Lasa 78:83 (Mačvan 10p, 4sk; Raduljica 4p)

PETAK

Anadolu Efes - Baskonija(18č)

Brose Bamberg - Žalgiris (20č)

Panatinaikos Superfuds - UNIKS (20,15)

Real Madrid - Darušafaka Doguš (21č)

(foto: Euroleague)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.