Važno je zvati se Marko

Izvor: MVP.rs, 26.Okt.2016, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Važno je zvati se Marko

Barselona je pala u Beogradu.

Košarkaši Crvene zvezde mts stigli su do druge pobede u Evroligi. U okviru trećeg kola crveno-beli su po prvi put u poslednjih nekolikor sezona, koliko su stalni učesnici najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja, bili uspešniji od giganta evropske košarke, španske Barselone. Na krilima fenomenalnih Marka Gudurića >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << i Marka Simonovića, izabranici Dejana Radonjića su dominirali većim delom meča i na kraju potpuno zasluženo slavili sa 76:65.

Uz fenomenalni dvojac, koji je napadački razbio sve defanzivne postavke Barselone, svakako bi trebalo pomenuti i odličnu odbranu srpskog šampiona. Kao po običaju, prednjačio je Branko Lazić, koji je u potpunosti zaustavio Tajrisa Rajsa, udarnu iglu Katalonaca. Pokušao je Jorgos Barcokas, trener španskog predstavnika, da tok meča promeni izvođenjem na teren potpuno niske petorke. Međutim, ovoga puta, za razliku od susreta sa Darušafakom, Zvezda nije posustala. Štasviše, prednost Beograđana je, zahvaljujući u odbrani odličnom Čarlsu Dženkinsu i u napadu nezaustavljivom Guduriću, stigla do maksimalnih plus 14.

Sa 21 poenom, četiri skoka i pet asistencija, fenomenalni Marko Gudurić je bio igrač susreta. Drugi Marko, Simonović, postigao je 13 poena, od čega tri trojke, sve u izuzetno bitnim situacijama. Uz njih, dvocifren košgeterski učinak imao je i Milko Bjelica, koji je susret završio sa 12 poena. U poraženom sastavu bolji od ostalih bio je Bred Oleson sa 15 poena, dok je Viktor Klaver postigao 12, od čega 10 u poslednjoj deonici.

Imala je Barselona problem sa povredama, došla je nekompletna u Beograd, u toku utakmice povredio se i Pau Ribas, ali ništa od svega nabrojanog ne može da umanji fantastičnu igru Crvene zvezde, odličnu pripremu utakmice, sjajnu odbranu, čak 28 asistencija i 13 ukradenih lopti, a i prelepu atmosferu u "Kombank Areni", u kojoj se okupilo 18150 ljudi. Svi oni zdušno su, pre početka susreta, pozdravili Nejta Voltersa, poslednje pojačanje crveno-belih.

Start meča je svima stavio do znanja da nas čeka jedna tvrda utakmica. Do prve ozbiljnije prednost, usled trojki Breda Olesona, stigli su gosti. Zvezda nije uspevala da pronađe odgovor na odbranu rivala pa je posle prvih 10 minuta na semaforu stajalo 9:16. Interesantno je pomenuti da je u tom periodu Barcokas izvršio samo jednu izmenu, kada je umesto Anta Tomića, koji je brzo načinio dve lične greške, na teren uveo Džoia Dorsija. Još zanimljiviji je podatak da je Dorsi pokušao da ostane fokusiran na utakmicu tako što je u ušima nosio čepove. Za kraj prve deonice još jedna zanimljivost. Bred Oleson je sam postigao više poena nego cela Crvena zvezda (10:9).

Zvezda je pokušavala da napadne Barselonu šutevima spolja, iako to nije njen stil niti nešto što je trener Radonjić zahtevao. Barsa je kontrolisala skok, na trojke Olesona nadovezale su se i Ribasove, što je ukupno, u tom trenutku, činilo 5/9, a sve ukupno je bilo dovoljno za 31:24. U tim trenucima Ribas je nehotično udario Stefana Jovića, posekao ga i plejmejker srpskog tima je morao da napusti teren. Ušao je Marko Gudurić i zajedno sa Simonovićem u potpunosti promenio tok utakmice. Dvostruki uzastopni srpski šampion pravi seriju od 16:0 i na poluvreme odlazi sa prednošću od 40:31.

Pokušaji Barselone da ugrozi prednost Beograđane, u drugom delu meča, u najmanju ruku su izgledali jalovo. Za tako nešto najzaslužnija je bila fenomenalna odbrana crveno-belih, koja je, do ovog kola nesrvarnog Rajsa, u potpunosti zaustavila. Pohvale za to idu, pre svih, Branku Laziću.  Takođe, važno je napomenuti da je i Ognjen Kuzmić odigrao važžnu ulogu, jer je u tim trenucima susreta, kada spoljnu liniiju Barselone ništa nije htelo, potpuno zatvorio Tomića i njegovu igru na niskom postu.

U poslednjem periodu Barcokas je pokušao da tok meča promeni sa niskom petorkom, u kojoj je na poziciji centra igrao Klever. Međutim, ovoga puta Zvezda nije klonula, kao što je to učinila protiv Darušafake. Milko Bjelica se dobro snalazio na niskom postu, koristio prednost, izbacivao odlične povratne pasove i Zvezda je dolazila do lakih poena. Važnu ulogu je odigrao i Dženkins fenomenalnim snalaženjem u defanzivi. Njegove "brze ruke" doprinele su velikom broju ukradenih lopti iz kojih su dolazile odlične asistencije i laki poeni. Na kraju, posle 40 minuta odlične igre na obe strane terena, Crvena zvezda je slavila sa 76:65.

U narednom kolu, koje je na programu već u petak, Crvena zvezda će put Grčke, gde će odmeriti snage sa Panatinaikosom. Niz od dva uzastopna poraza Barselona će pokušati da prekine u susretu sa nemačkim predstavnikom Brose Bambergom.

Crvena zvezda mts - Barselona Lasa 76:65 (9:16, 31:15, 20:17, 16:17)

Dvorana: "Kombank Arena"; Gledalaca: 18.150; Sudije: Boris Rižik, Tolga Sahin, Klemens Fric

Crvena zvezda mts: Rebić, Dangubić 2, Mitrović 1, Lazić 9, Dobrić, Simonović 13 (5sk), Rakićević, Dženkins 8 (7as, 5ul), Gudurić 21 (4sk, 5as), Jović 4 (5as), Kuzmić 6 (5sk), Bjelica 12 (4as). Trener: Dejan Radonjić

Barselona Lasa: Rajs 9 (5as, 7il), Dorsi 3, Ribas 9, Klaver 12 (10sk), Vezenkov 4 (6sk), Peno, Erikson 3, Oleson 15 (5as), Sena, Perperoglu 2, Tomić. 8 (5sk) Trener: Jorgos Barcokas

(foto: MVP / Dragana Stjepanović)

Nastavak na MVP.rs...






Povezane vesti

FOTO DANA - Lazićev 'kamikaza let' u novinare! (foto)

Izvor: Sportske.net, 27.Okt.2016, 10:43

Momenat kada je košarkaš Crvene zvezde mts Branko Lazić polete u izveštače i foto reportere verovatno predstavlja najbolji kadar zabeležen na meču sa Barselonom...Košarkaši Crvene zvezde mts u sredu su savladali Barselonu u okviru 3. kola Evrolige, a pojedini kadrovi sa pomenutog susreta svedoče...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.