Izvor: MozzartSport.com, 03.Dec.2021, 21:45

Važna pobeda Borca u Gripama i partija karijere Marka Pecarskog - 26 poena i 12 skokova

Centar ekipe iz Čačka dominirao pod obručima i meč okončao sa 35 indeksnih poena

Na krilima sjajne igre Marka Pecarskog, koji je odigrao najbolju partiju u karijeri u okviru ABA lige, Borac iz Čačka je upisao važnu pobedu na gostovanju u Splitu i četvrtim trijumfom u sezoni (šest poraza) došao do šestog mesta na tabeli - 80:66.

Ušli su puleni Marka Marinovića u meč sa samo pobedom više od ekipe Dalibora Damjanovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ali su pokazali da su daleko kvalitetnija ekipa. Večeras je u prvi plan iskočio Pecarski, koji je susret okončao sa 26 poena i 12 skokova. Najbolje izdanje bivšeg košarkaša Partizana u regionalnom šampionatu, postavio je rekord u poenima, skokovima, ali i u indeksu korisnosti - 35.

Pogađao je iz svih pozicija, posle prodora, uz kontakt, sa poludistance. Uputio je četiri šuta van linije 6,75 i pogodio tri. Nisu košarkaši Splita imali rešenje za Pecarskog, koji je na kraju šutirao 11/17 iz igre.

Borac je u ranoj fazi stekao 12 poena prednosti, ali je Split uspeo da se vrati, čak stigne i do preokreta do poluvremena. Ipak, Čačani su preuzeli konce igre u trećem kvartalu, između 25. i 27. minuta napravili seriju 12:0 stekli 10 poena prednosti i ispostavilo se da su napravili ključnu razliku, koju domaćin nije uspeo da stigne.

Maestralnog Pecarskog su sa po 11 poena ispratili Hanter Hejl i Sava Lešić. Sa druge strane 13 poena Tonija Perkovića, dok je 12 dodao Lovre Runjić.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.