Vaza: Došao sam da osvajamo trofeje! Sad je taj trenutak

Izvor: MozzartSport.com, 09.Jul.2017, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaza: Došao sam da osvajamo trofeje! Sad je taj trenutak

Plavi deo Liverpula je na nogama, odbegli sin se konačno vratio

To je to. Opet na Gudison parku.

Posle 13 godina.

Kad je odlazio izazvao je gnev navijača Evertona, bar onog tvrdog jezgra, pa ga je prilikom prve posete na čuveni stadion umesto dotadašnje poruke „Once a blue“ (zauvek plav) sačekao transparent „Once a blue, now a red, in our harts, you are dead“ (jednom plav, a sad crven, u našim srcima zauvek si mrtav). >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Ali...

Kako život piše scenarije kakve ni Viljem Šekspir, ni Semjuel Beket, nisu mogli da smisle, tako se Vejn Runi opet obreo tamo gde su ga voleli. I gde će ga opet zavoleti, jer im se vratio. A navijači Evertona znaju da praštaju. Pogotovo posle emotivne poruke 31-godišnjeg napadača pristiglog iz Mančester junajteda.

Rekao sam pre nekoliko godina da samo Everton dolazi u obzir ako budem odlazio iz Mančestera. Ne bih igrao ni za jedan drugi premijerligaški klub osim ovog. Stvarno sam mislio tako i ostao sam pri tom stavu. Nisam želeo da odem u neki durgi engleski klub. Onog trenutka kad sam saznao da me Everton hoće, stavio sam do znanja svom agentu: „idi, pregovaraj, realizuj, tamo želim da idem“, precizirao je Vaza u prvom javnom obraćanju posle potpisivanja dvogodišpnjeg ugovora.

Stigao je besplatno. Kao deo kusura u transferu Romela Lukakua. Njegova vrednost procenjena je na 15.000.000 evra, ali je zapravo ona samo dodata na obećtenje koje će Karamele proslediti na Old Traford.

„Sjajan je osećaj vratiti se u Everton. Uzbuđen sam. Jedva čekam da upoznam saigrače, da opet kročim na taj teren, da zaigram.  Oduševljen sam, jer klub napreduje. Everton bi trebalo da osvaja trofeje i pravimo krupne korake kako bismo bili konkurentni na tom polju“.

Zvaničan debi zakazan je 12. avgusta, u prvom kolu nove sezone, kad na Gudison stiže Sotuk.

„Prva utakmica probudiće emocije u meni. Jedva čekam. Nisam se vratio sam zato što je reč o klubu za koji navijam, klubu u kome sam odrastao,  nego sam se vratio zato što osećam da Everton napreduje i može da bude uspešan. Želim da budem deo tog projekta. Na mojim leđima biće pritisak, ali sam spreman za njega. Verujem da mogu da unapredim ovaj klub, ali i da ja budem uspešnji na terenu nego dosad. Na nama igračima je da dobrim partijama pomognemo klubu da bude uspešan, da osvaja trofeje“.

Kapiten engleske reprezentacije zvanično je peto pojačanje Karamela ovog leta. Pre njega stigli su golman Džordan Pikford, štoper Majkl Kin, vezista Devi Klasen, napadač Sandro Ramirez, a pred potpisom je pejmejker Svonsija, Gilfi Sigurdson.

Jasno je: Ronald Kuman napada Ligu šampiona.

Kuman je imao snažan uticaj na moju odluku. Kad je postalo jasno da ću napustiti Old Traford, Kuman je razgovarao sa mnom nekoliko puta i predočio mi koliko me želi. Video sam to u njegovim očima. To je presudilo. Bilo je i drugih opcija, ali kad sam se uverio da Everton stvarno hoće on je postao jedina mogućnost“, pojasnio je Vejn Runi.

Once a blue...

(FOTO: www.evertonfc.com)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.