Vavrinka prvi finalista Rolan Garosa!

Izvor: B92, 05.Jun.2015, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vavrinka prvi finalista Rolan Garosa!

Stanilas Vavrinka plasirao se u finale Rolan Garosa pobedivši Žo-Vilfreda Congu sa 3-1, po setovima 6:3, 6:7, 7:6, 6:4.

Vavrinka je tako ostvario plasman u svoje drugo Gren slem finale, a u nedelju će pokušati da osvoji prvu titulu na Rolan Garosu.

Švajcarac je bio nešto smireniji, a odlučila je očajna realizacija brejk lopti Conge koji je napravio samo jedan brejk iz 17 prilika.

Vavrinka će u nedeljnom finalu igrati protiv boljeg iz duela Đoković >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << – Mari.

Švajcarac je bio favorit pred ovaj meč, a izuzetno važan bio je sam početak. Conga je već u prvom gemu imao tri brejk lopte koje nije iskoristio i to mu se osvetilo u nastavku seta.

Vavrinka je napravio brejk za 3:1 i do kraja nije imao problem sa servisom – 6:3. Švajcarac je sjajno udarao lopticu do sredine drugog seta.

Napravio je odmah an startu drugog perioda novi brejk i držao ga je sve do osmog gema. Tada ej Conga napravio, ispostaviće se, jedini brejk na meču, izborio se nešto kasnije ta taj-brejk u kojem je dominantno stigao do 1-1 (7:1).

Ključ celog meča bio je treći set. Conga je bio mnogo bolji u tom periodu, imao je po dve brejk lopte u prvom, trećem i devetom gemu, ali nije slomio servir rivala i to mu se osvetilo.

Vavrinka je u taj-brejku bio bolji i poveo je sa 2-1 u setovima (7:3). Četvrti set počeo je brejkom Vavrinke, ali Conga je već u sledećem gemu imao dve brejk lopte za 1:1 koje nije iskoristio. Još veću šansu imao je u četvrtom gemu, čak četiri brejk lopte otišle su u nepovrat.

To je bilo sve od Francuza koji do kraja meča nije uspeo da pripreti na servis Švajcarca i na kraju u finale prolazi Vavrinka, čini se sasvim zasluženo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vavrinka prvi finalista Rolan Garosa

Izvor: Radio 021, 05.Jun.2015

Stanilas Vavrinka plasirao se u finale Rolan Garosa pobedivši Žo-Vilfreda Congu sa 3-1, po setovima 6:3, 6:7, 7:6, 6:4...Vavrinka je tako ostvario plasman u svoje drugo Gren slem finale, a u nedelju će pokušati da osvoji prvu titulu na Rolan Garosu...Švajcarac je bio nešto smireniji, a odlučila...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.