Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jul.2018, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vatreni" preokretom do finala SP i istorije

Fudbaleri Hrvatske drugi su finalisti Svjetskog prvenstva koje se igra u Rusiji, nakon što su poslije produžeteka i preokreta savladali Englesku sa 2:1.

Englezi su prvi došli do gola i to već u petom minutu. Tripije je sjajno izveo slobodan udarac i savladao Subašića.

Izjednačenje Hrvatskoj donio je sjajni Perišić. Vrsaljko je ubacio loptu sa desne strane, a Perišić odlično ulijeće i matira Pikforda. Možda je bila i opasna igra Perišića jer je digao nogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << visoko iznad glave defanzivca Engleske.

Do kraja regularnog dijela je bilo nekoliko sjajnih prilika na obje strane, ali ne i promjene rezultata pa smo otišli na produžetke.

Tamo je Mandžukić donio pobjedu Hrvatskoj u 109. minutu. Naravno, veliki posao je i ovdje odradio Perišić. Asistirao je glavom iz nezgodne pozicije. Poslao je loptu na nekih pet metara od gola, a Mandžukić je to iskusno riješio i donio Hrvatskoj finale prvi put u istoriji zemlje.

Tied up! RT @JogaBonito_USA: #CROATIA ARE LEVEL!!!! Ivan Perišić scores the equalizer!!!

Patient possession and switch of play, cross by Vrsaljko, and acrobatic flying finish by Perišić! Game on in the semifinal! 1-1.#CROENG #Vatreni  pic.twitter.com/oa6p02k4gP

Hrvatska će u finalu igrati protiv Francuske koja je u utorak savladala Belgiju sa 1:0.

GOAL @trippier2, the dead ball specialist, steps up and smashes it in! Not bad for his first international goal

 0 - 1 #beINRussia #beINFWC #CROENG #WorldCup pic.twitter.com/20xLPPhuLj

¡GOOOOOOOOOL de ! #MANDZUKIC (108') T. E. #Croacia 2-1 #Inglaterra  pic.twitter.com/WmEvi20rNn

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.