Vatrena trka u Bahreinu, tragičar Peres i dominacija šampiona

Izvor: B92, 29.Nov.2020, 19:15

"Vatrena" trka u Bahreinu, tragičar Peres i dominacija šampiona

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je na trci za Veliku nagradu Bahreina u šampionatu Formule 1.

Aktuelni šampion nastavio je da dominira petim uzastopnim trijumfom, a ukupno jubilarnim 10. ove sezone u najbržem trkačkom cirkusu.

Ponovo je lako došao do 95. pobede u karijeri, po čemu je rekorder i nastavlja da "beži" legendarnom Mihaelu Šumahaeru po tom parametru (91).

I u Bahreinu, gde je trku obeležio težak udes Romana Grožana kada mu se zapalio bolid posle izletanja, Britanac je pokazao da nema premca u F1.

Na podijumu je završio tandem iz Red Bula Maks Ferstapen i Aleksander Albon.

Uskoro opširnije...

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hamilton pobedio u haotičnoj trci u Bahreinu

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Nov.2020

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Bahreina, koji je obeležio veliki incident kada se zapalio bolid Hasa Romana Grožana...Trka se završila iza bezbednosnog vozila, pošto se tri kruga pre kraja zapalio bolid Rejsing Pointa Serhija Peresa, koji je u tim...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.