Izvor: B92, 15.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatikan pomaže učesnicima Kupa Amerike

Najspektakularnija jedriličarska regata na svetu, Kup Amerike, koji se održava u novozelandskom Oklandu privukla je pažnju i Svete Stolice, pa su na Novi Zelend u utorak doputovala dva vatikanska sveštenika.

Sveštenici će u Oklandu provesti dve nedelje proučavajući načine na koji crkva može da pomogne jedriličarima u njihovim duhovnim potrebama.

"Želimo da znaju da mogu biti dobri hrišćani i dobri jedriličari i tako daleko od svoje matične Crkve. Vatikan je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oduvek bio na usluzi pomorcima širom sveta, zbog njihovog teškog života i čestih pogibija", rekao je sveštenik Džerard Tronč.

"Trebalo je ranije da dođu", kazao je kormilar američke jedrilice Orakl Kris Dikson, čiji brod gubi sa 2:0 u finalu Luj Vujton kupa protiv švajcarskog Alingija. Pobednik ovog duela suprotstaviće se u trci za trofej Kupa Amerike braniocima titule, ekipi sa Novog Zelanda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.