Vaterpolisti ubedljivi protiv SAD

Izvor: B92, 07.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti ubedljivi protiv SAD



Vaterpolo reprezentacija Srbije uspešno je započela završni turnir Svetske lige koji se održava u Berlinu. "Plavi delfini" su u prvom kolu grupe A lako savladali selekciju SAD sa 13:3 (1:0, 4:2, 3:0, 5:1). Najefikasniji u srpskoj ekipi bio je Aleksandar Ćirić sa 3 gola, dok su Šapić i Nikić postigli po 2 gola.

Izabranici Dejana Udovičića su protiv selekcije SAD kontrolisali igru i rezultat tokom sve četiri deonice, pa ni rezultat na kraju nije izostao.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U prvoj četvrtini igrane su odlične odbrane na obe strane, a jedini pogodak u tom delu postigao je Nikić. Druga četvrtina donela je mnogo bolju igru Srbije u napadu, pa su naši vaterpolisti golovima Nikića i Mitrovića brzo došli i do 3:0.

U tim trenucima je u igru ušao i oporavljeni Filipović, a Amerikanci su do prvog pogotka došli tek u 13. minutu. Do kraja poluvremena u strelce su se upisali i Udovičić i Filipović, za ubedljivih 5:2. Treća i četvrta deonica donele su potpunu dominaciju Srbije, pošto su SAD u drugom poluvremenu postigle samo jedan, a primile čak 8 pogodaka.

Naredni protivnik srpskih vaterpolista je Rumunija, a meč se igra u sredu od 16 časova.

SAD: Mozes, Varelas, Hudnt, Pauers, Vrajt, Heuko 1, Bjubien 1, Azevedo, Bejli 1, Hopkins, Smit, Men, Ker. Selektor: Šreder.

SRBIJA: Soro, Prlainović 1, Gocić, Udovičić 1, Savić, D.Pijetlović 21, Nikić 2, Filipović 1, Ćirić 3, Šapić 2, Aleksić, Mitrović 1, G.Pijetlović. Selektor: Udovičić.

Selektor Srbije Dejan Udovičić je nakon utakmice rekao da je da je zadovoljan kako je ekipa u celini igrala.

"Dobro smo se pripremili, Boško Novoselac je odlično uradio posao. Nikoga neću da izdvajam, bili smo kao ekipa baš kako treba, i tako treba da nastavimo. Početak je važan zbog narednih mečeva u kojima imamo velike ambicije", rekao je Udovičić.

Aleksandar Šapić je dodao da je najvažniji bio prilaz meču.

"Važan je bio prilaz, pokazali smo da možemo. I sa pobedom protiv Rumuna, Olimpijske igre će nam biti jako, jako blizu", rekao je Šapić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.