Vaterpolisti Radničkog ponovo bolji od Zvezde

Izvor: RTS, 20.Apr.2019, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti Radničkog ponovo bolji od Zvezde

U prvoj utakmici trećeg kola Superlige, Radnički je pobedio Crvenu zvezdu 13:12 (4:2, 2:2, 3:2, 4:6).
Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca po drugi put ove sezone uspeli su da savladaju Zvezdu.

Posle četvrtfinala Kupa Srbije, u kojem su igrači trenera Uroša Stevanovića bili bolji rezultatom 12:10, Kragujevčani su sada trijumfovali u trećem kolu Superlige sa golom razlike, iako su u jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << trenutku vodili i 11:7. Briljirao je ruski vaterpolista, Ivan Gusarov, strelac šest golova.
Crveno-beli su bolje počeli i vodili su golovima Dušana Vasića i Luke Perkovića. Usledila je serija od tri gola domaćih, koji su tako posle prvog perioda imali dva gola razlike – 4:2.
Održavali su potom izabranici Uroša Stevanovića stečeno vođstvo, a posle dva minuta u poslednjoj četvrtini imali su i najveću prednost od četiri gola (11:7). Kada je dva minuta pre kraja Danil Frolov pogodio za 13:10, činilo se da je sve gotovo, ali se Beograđani nisu predavali i 48 sekundi pre kraja prišli su na samo gol zaostatka (13:12).
Radnički potom nije iskoristio napad, a Zvezdi je ostalo 18 sekundi da dođe do boda. Ipak, u odsudnim momentima domaći su odigrali dobro u odbrani, pa su bodovi zasluženo ostali u Kragujevcu.
Junaci novog trijumfa Radničkog nad velikim rivalom bili su Ivan Gusarov sa šest golova i fantastični golman Lazar Dobožanov, koji je zabeležio gotovo 15 odbrana, a zaustavio je i peterac. U poraženom timu po dva gola dali su Tankosić, Maksimović, Perković i Šulc.
Ovim trijumfom Radnički se nakratko vratio na prvo mesto, sa bodom više od Šapca, koji svoj meč sa Vojvodinom u Novom Sadu igra u subotu, od 19 sati.
Ovog vikenda sastaju se još Nais i Partizan.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.