Vaterpolisti Partizana izgubili od Juga posle peteraca

Izvor: Politika, 23.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti Partizana izgubili od Juga posle peteraca

BEOGRAD – Vaterpolisti Partizana nisu uspeli se plasiraju u finale Evrolige, pošto su večeras u Milanu posle izvođenja penala izgubili od branioca titule šampiona Evrope, dubrovačkog Juga. Pobednik je odlučen tek posle šeste serije penala, pošto je posle pete serije peteraca bilo 4:4. Junak pobede Juga je bio golman Franjo Vićan, koji je dva puta uspeo da odbrani šut Stefanu Mitroviću, najmlađem igraču Parizana (1988), u prvoj i u šestoj seriji.

Najefikasniji u timu Partizana >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << bio je Filip Filipović sa četiri gola, dok su Duško Pjetlović, Nikola Rađen i Matej Nastran postigli po dva gola.

Pavo Marković i Andro Bušlje su postigli po četiri gola za Jug, a Miho Bošković tri.

Partizan će sutra za treće mesto igrati protiv grčkog Olimpijakosa, koji je na drugoj polufinalnoj utakmici izgubio od italijanskog Pro Reka sa 9:10.

Početak utakmice pripao je Dubrovčanima koji su iskoristili slabu igru Partizana u odbrani i poveli sa 2:0. "Crno-beli" su se, međutim, održavali uspešnim korišćenjem igrača više u bazenu, a sredinom druge četvrtine su uspeli da od zaostatka 3:5 stignu do prvog vođstva - 6:5, sa kojim se otišlo na poluvreme.

Sredinom treće četvrtine Partizan je stigao i do dva gola prednosti (8:6), ali potom nije iskoristio dve prilike sa igračem više, što je Jug umeo da kazni i početkom poslednje deonice povede sa 9:8.

Vaterpolisti Partizana su tada ponovo zaigrali čvršće u odbrani i golovima Pijetlovića, Nastrana i Filipovića stigli do vođstva od 11:9.

"Crno-beli" su, međutim, u samom finišu utakmice neočekivano pali u igri i primili dva gola, drugi 17 sekundi pre kraja. Prlainović je u poslednjoj sekundi imao priliku da reši pitanje pobednika, ali je šutirao preko gola.

Jug je u oba produžetka imao gol prednosti, a Partizan je uspevao da se vraća. U drugom produžetku beogradski tim je mogao i do pobede, ali je Vićan odbranio šut Filipovića u poslednjoj sekundi.

Usledili su peterci u kojima su Dubrovčani bili uspešniji i tako se plasirali u finale Evrolige.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.