Izvor: MozzartSport.com, 04.Mar.2021, 00:15

Vasko igra sa omladincima

Moreplovci startuju u Guanabara kupu bez najboljih igrača, a rival je četvrtoligaš Portugeza

Nepunih nedelju dana posle četvrtog ispadanja u Seriju B u istoriji kluba, Vasko pokušava da započne svoj oporavak već u šampionatu Karioka. Rival na stratu Guanabara kupa, odnosno druge faze državnog prvensta Rio de Žaneira je Portugeza (

01.00).

Turobna sezona je iza Moreplovaca. Tokom 2020. na klupi četvorostrukog prvaka Brazila i šampiona Južne >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Amerike su bila četiri trenera. Redom Abel Braga, potom Ramon Menezes, Rikardo Sa Pintu i iskusni Vanderlej Luksemburgo upisali su se u negativne istorijske knjige Vaska, ne uspevši da ga zadrže u Seriji A. Moreplovci su takmičenje u najjačem rangu zemlje sambe i kafe okončali prvi ispod crte, sa istim brojem bodova kao i Fortaleza, ali je taj tim opstao zbog boljeg gol-količnika.

21.00

(2,00) Vasko (3,30) Portugeza RJ (3,60)

Pomenuli smo da je od kraja sezone prošlo manje od sedam dana, a u tom periodu nije bilo previše promena. Ipak, izuzetak je smena Luksemburga, čije mesto je zauzeo Marselo Kabo, lativši se užerene klupe samo nekoliko sati pošto je osvojio državno prvenstvo Gojanije sa Atletiko Gojanenseom.

Uprkos tome što je ugovor potpisan i Kabo predstavljen, Vasko u izazove u Guanabara kupu kreće pod vođstvom Dioga Sistona, trenera ekipe do 20 godina. Razlog, istovetan kao kod Flamenga proteklog dana - odmor. Moreplovci za duel sa Portugezom računaju na 11 fudbalera koji su bili u profesionalnom sastavu, dok su najbolji igrači na pauzu, a tokom prva dva kola ekipi je pridruženo 20 momaka iz juniorske selekcije.

Vasko će, dakle, debitovati sa omladincima. Tokom nedelje,

Siston je radio vodio treninge sa grupom koju je do tada vodio Luksemburgo.

Za razliku od Vaska, Portugeza je prilično odmorna. Možda čak i previše. Naime, ovaj tim je četvrtoligaš i poslednji susret je odigrao još krajem novembra protekle godine. Trener Felipe Surijan nema izostanaka i poslaće na teren najbolje što može.

BRAZIL, GUANABARA KUP - 1. KOLO

Sreda

Flamengo - Nova Iguasu 1.0 (0:0)

Makae - Bangu u toku

Volta Redonda - Madureira u toku

Botafogo - Boavsita u toku

Četvrtak

21.00: (2,00) Vasko (3,30) Portugeza RJ (3,60)

22.00: Rezende - Fluminense

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.