Varda: Smeta mi toliki broj stranaca u Partizanu

Izvor: B92, 08.Dec.2022, 12:45

Varda: Smeta mi toliki broj stranaca u Partizanu

Ova sezona i pre početka najavljivala da će biti uzbudljiva, kada je potvrđeno evroligaško učešće Partizana i Crvene zvezde.

Ova dva velika rivala će prvi put sastati u najjačoj ligi u Evropi.

Ipak, bivši reprezentativac Ratko Varda ne očekuje ništa specijalno u odnosu na duele u domaćim takmičenjima.

"Svi apostrofiraju te duele kao nešto posebno, pominju istoriju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << značaj takmičenja, pa nikada do sada, nabraja se beskonačno. A zapravo, nema velike razlike u intenzitetu i kvalitetu kada su u pitanju Partizan i Zvezda. Bilo da je to ABA liga, domaće prvenstvo, nacionalni Kup ili Evroliga. Mislim da je blagi favorit onaj ko je domaćin, kao što je bilo nedavno u njihovom okršaju u okviru regionalne lige. Tada su slavili crveno-beli, nadam se da su na redu crno-beli. Kako ’izgledaju’ jedni i drugi, odlučivaće nijanse, pa i čijih navijača ima više na tribinama", rekao je Ratko Varda za Sport Klub.

Proslavljeni srpski košarkaš prokomentarisao je i aktelnog šampiona.

"Novi trener je preporodio crveno-bele, drugačiji su u odnosu na prethodni period sa Vladom Jovanovićem. Autoritet jednog Duška Ivanovića, njegovi principi, radna i ostala disciplina, taj pečat se vidi u svim segmentima. A onda slušam, kada je stigao u Zvezdu, razne priče onih ’sveznajućih’ tipa da ’uništava i maltretira’ količnom rada. I gotovo po pravilu, takve izjave daju oni koji u karijeri nisu imali ’d’ od dodira sa takvim načinom rada"

Okreće se i svom Partizanu.

"Kada je reč o Partizanu, koji volim i navijam više od tri decenije, od trenutka kada sam kao klinac kročio u klub, ima nešto što mi lično teško pada. U timu nema domaćih igrača sa značajnijom rolom u rotaciji. Meni smeta toliki broj stranaca u Partizanu, a nisam nikakav rasista, taman posla. Pa, veći deo košarkaškog života, negde po belom svetu, bio sam u koži stranca i niko me nije gledao popreko zbog te činjenice, ali se u takvim sredinama poštovao i domaći igrač".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.