Izvor: MozzartSport.com, 06.Dec.2021, 23:51

Vanja primio jedan od najlepših golova u evropskom fudbalu ove sezone! (VIDEO)

Srpski golman je pre toga spektakularnom paradom sačuvao mrežu ali kod majstorije nije mogao ništa

Kaljari sa samo jednom pobedom od početka sezone i Torino koji juri gornji deo tabele nisu večeras izašli na teren da igraju na remi ali su baš tako završili svoj okršaj na Sardiniji – 2:2.

Rezultat koji ne odgovara ni jednima, ni drugima...

Kaljari je sa tri vezana remija od kojih dva u gostima protiv Sasuola i Verone najavio da bi mogao da uđe u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << formu ali je večeras opet uzeo samo bod. U prošlom kolu mu ga je doneo Boris Radunović sjajnim odbranama na Bentegodiju ali večeras Srbina nije bilo na golu jer je trener Macari rešio da među stative vrati Alesija Kranja. I verovatno je zažalio zbog te odluke...

Na drugoj strani nije bilo dileme oko statusa Vanje Milinković Savića koji se ustalio na golu Torina i večeras je opet opravdao poverenje iako nije uspeo da sačuva mrežu.

Imperativ pobede i pritisak da se napravi dobar rezultat su kod oba tima povećale agresiju pa je prvih dvadesetak minuta viđeno mnogo faulova i secaknja igre. Tek posle pola sata je meč odblokiran. Milanov vezista na privremenom radu u Torinu, talentovani Tomazo Pobega je snažno šutirao sa distance, a Kaljarijev golman Kranjo loše intervenisao i odbio loptu. Sanabrija je postavio nogu da ubaci otpadak, ali ga je prestigao domaći defanzivac Karboni koji je pogodio sopstvenu mrežu.

Kaljari za 45 minuta nije imao šut u okvir gola Vanje Milinković Savića pa je morao ofanzivnije da krene u drugom poluvremenu. Domaći navijači su videli loptu u golu u 51. minutu kada je Žoao Pedro tukao glavom sa dva metra ali je Vanja Milinković Savić fantastičnom paradom izvukao loptu iz gola! I očigledno naljutio iskusnog Brazilca koji bi uskoro mogao da zaigra za reprezentaciju Italije...

Samo dva minuta kasnije, Žoao Pedro je spektakularnim makazicama matirao srpskog golmana. Ni trojica to ne bi odbranili... Jedan od najlepših pogodaka u ovoj sezoni Serije A i još jedan u nizu prelepih u ovom kolu.

Inače Žoao Pedro je učestvovao u osam od 12 golova Kaljarija ove sezone: Sedam kao strelac i jedan kao asistent. Poražavajući učinak ekipe koja po individualnom kvalitetu sa svim tim imenima (Kasares, Nandez, Keita Balde, Dalbert, Marin, Strotman, Žoao Pedro, Pavoleti...) pripada makar sredini tabele.

Rasplamsala se borba u nastavku, Toro je bio bolji i bliži pobedi ali su šanse propustili Zaza, Pret, Baseli... Kaljari je osvojio bod koji mu ne znači mnogo jer nezadrživo tone u Seriju B, dok Torino nastavlja sa igrama toplo - hladno.

SERIJA A – 15. kolo

Subota:

Milan - Salernitana 2:0 (2:0)

/Kesi 5, Salemakers 18/

Roma - Inter 0:3 (0:3)

/Čalhanoglu 15, Džeko 22, Damfris 39/

Napoli – Atalanta 2:3 (1:1)

/Zjelinski 40, Mertens 47 – Malinovski 7, Demiral 66, Frojler 71/

Nedelja:

Bolonja - Fjorentina 2:3 (1:1)

/Berou 42, Hiki 83 - Maleh 52, Biragi 52, Vlahović 67pen/

Specija - Sasuolo 2:2 (1:0)

/Manaj 35, Đasi 48 - Raspadori 66, 68/

Venecija - Verona 3:4 (3:0)

/Ćekaroni 12, Črnigoj 19, Anri 28 - Anri 52 penal, Kaprari 65 penal, Simeone 67, 85/

Sampdorija - Lacio 1:3 (0:3)

/Gabijadini 89 - Milinković Savić 7, Imobile 17, 37/

Juventus - Đenova 2:0 (1:0)

/Kvadrado 9, Dibala 82/

Ponedeljak:

Empoli - Udineze 3:1 (0:1)

/Stojanović 50, Bajrami 59, Pinamonti 78 - Deulofeu 22/

Kaljari - Torino 1:1 (0:1)

/Žoao Pedro 53 - Karboni 31 autogol/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.