Vanderejken saopštio spisak

Izvor: B92, 15.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanderejken saopštio spisak



Selektor fudbalske reprezentacije Belgije Rene Vanderejken saopštio je danas sastav tima za utakmicu sa Portugalom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine. Belgija će se Portugalu suprotstaviti bez ključnih igrača Timija Simonsa iz PSV Ajndhovena i odbrambenog fudbalera Hamburga Vensana Kompanija, koji je povredjen.

Kapiten belgijske reprezentacije Simons zbog kartona neće moći da igra 24. marta u Lisabonu, ali će ipak putovati sa ekipom. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Priliku da na utakmici sa Portugalom debituju u dresu belgijske reprezentacije mogli bi da dobiju napadač Žerminala Fransoa Sterhele i golman Rasing Genka Logan Beji.

Reprezentacija Belgije je trenutno na četvrtom mestu na tabeli kvalifikacione Grupe A sa sedam osvojenih bodova iz pet utakmica. Isti broj bodova osvojio je i Portugal, ali sa utakmicom manje.

Prvoplasirana Finska je osvojila 11 bodova iz pet utakmica, dok Srbija i Poljska imaju po 10 bodova. Poljska, medjutim, iz pet utakmica, a Srbija iz četiri.

Učesnici Grupe A su još i reprezentacije Jermenije, Kazahstana i Azerbejdžana.

Sastav Belgije za duel sa Portugalom:

Golmani: Logan Beji (Rasing Genk), Stejn Stejnen (Briž), Brajan Vandenbuše (Herenven).

Odbrambeni fudbaleri: Filip Klemen (Briž), Karl Hufkens (Stouk Siti), Nikolas Lombarts (Gent), Danijel van Bujten (Bajern Minhen), Jele Van Dam, Antoni Vanden Bore (obojica iz Anderlehta), Peter Van der Hejden (Volfsburg).

Sredina terena: Tomas Šatel (Rasing Genk), Kun Darden (Briž), Steven Defur, Marunae Felaini, Karel Gerarts (Standard Lijež), Mark De Man (Anderleht), Gabi Mudingaj (Lacio),

Napadači: Marten Martens (AZ Alkmar), Emil Mpenza (Mančester Siti), Mbo Mpenza (Anderleht), Fransoa Sterhele (Žerminal).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.