Van der Vart se seli u Mađarsku!

Izvor: MozzartSport.com, 28.Maj.2016, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Van der Vart se seli u Mađarsku!

Ferencvaroš ima velike planove za pohod na Ligu šampiona, a uz Holanđanina stiže i napadač Hamburgera

Rafael Van der Vart je prošlog leta napustio Hamburg i potpisao ugovor sa španskim Betisom, ali se nije proslavio u prvoj sezoni u Andaluziji. Samo sedam zvaničnih nastupa za zeleno-bele i odigranih 178 minuta uticali su na to da 33-godišnji Holanđanin bude prebačen u drugi tim i da počne da razmišlja o selidbi.

Iskusni vezista ima dve opcije ovoga >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << leta - da još godinu dana provede u drugom timu Betisa, trenira sa omladincima i sačeka da mu isplate ugovorom zagarantovanih 3.500.000 evra, ili da prihvati poziv nekadašnjeg trenera iz perioda provedenog u Hamburgeru i preseli se u Mađarsku.

Da, jedan svetski poznati fudbaler mogao bi da dođe u elitni rang naših severnih suseda, a Van der Varta želi novi šampion Mađarske Ferencvaroš. Legendarni Fradi vodi Nemac Tomas Dol, a ove sezone im je doneo duplu krunu - prvenstvo i kup. Sada su na redu pripreme za kvalifikacije za Ligu šampiona (drugo kolo), a za ambiciozan pohod na evropsku elitu potrebna su velika imena, kao što je upravo Van der Vart.

Tomas Dol je potvrdio da je već ostvario kontakt sa Holanđaninom koji je spreman da mu se pridruži.

„Mislim da bi Rafa bio sjajno pojačanje za Ferencvaroš. Bila bi to lepa i uspešna priča. Glupost je tvrdnja ljudi iz Betisa da je spor i da su ga stigle godine. Znam da još uvek može da nam pomogne i da će, ako dobije osećaj da nam je potreban, pružiti vrhunske partije. Prosto, sa tako dobrim fudbalerom morate da znate kako da radite“, izjavio je Dol.

Ali, Nemac ne želi tu da se zaustavi. Osim veznog reda Dol hoće da pojača napad, a prvi pik mu je još jedan doskorašnji fudbaler Hamburgera Zoltan Štiber. Reprezentativac Mađarske koji se vratio na sever Nemačke sa pozajmice iz Nirnberga, nema mesta u HSV-u, pa će lako dobiti ispisnicu.

„Štiber bi mogao da razmisli o alternativi koju mu nudimo jer znam da je prevelika konkurencija u Hamburgu i da bi mu promena sredine prijala“, zaključio je očigledno vrlo ambiciozni Tomas Dol.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.