Izvor: Blic, 01.Feb.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Van der Sar: Vidić me čuva!

Van der Sar: Vidić me čuva!

Fudbalere Mančester junajteda večeras na 'Ivud parku' (21) očekuje duel sa uvek neugodnim Blekburnom. Izabranici trenera Marka Hjuza su u prošlosti zadavali dosta muka 'crvenim đavolima', pa je Aleks Ferguson uveren da će njegov tim biti na velikim iskušenjima i večeras, a postoji velika šansa da od početka zaigra i Nemanja Vidić.

Lagana pobeda u četvrtom kolu FA kupa protiv Vulverhemptona (3:0) svakako je ohrabrenje pred meč >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa Blekburnom, a Vidić je, po oceni svih, bio jedan od najboljih igrača Mančestera u tom duelu. Sa tom ocenom slaže se i golman Edvin van der Sar, koji je uveren da je klub dobio mnogo dolaskom srpskog reprezentativca.

- Nemanja je staromodan tip odbrambenog igrača, ima puno duela u igri. Međutim, svi su zadovoljni njegovim izdanjem protiv Vulvsa, jako je dobro imati još jednog takvog igrača u postavi - kaže golman Mančestera, koji će Nemanju imati sa suprotne strane u junu kada se budu susreli na Mondijalu u C grupi.

Holanđanin smatra da će odbrana tima sa 'Old Traforda' dobiti na sigurnosti i čvrstini.

- Mislim da je Ferguson pažljivo gledao i osetio šta nam je bilo najneophodnije. Vidić je ovde već mesec dana, spremao se na fizičkom planu jer nije igrao od novembra kada je završeno prvenstvo u Rusiji. Radio je često odvojeno, a svi smo ga viđali kako ostaje posle nas da trenira - kaže Van der Sar.

I drugi član reprezentacije SCG Ognjen Koroman, mogao bi večeras na teren. Očekuje se da će bivši igrač Tereka debitovati za Portsmut, koji na svom terenu dočekuje Bolton i nema izbora osim da pobedi.

Liverpul posle pobede u FA kupu protiv Portsmuta (2:1) dočekuje Birmingem. U centru pažnje je povratak Faulera.

- On je veliki igrač. Možda nije najspremniji, ali i kako bi posle tri meseca pauze? Vidim da je sada stariji i pametniji. Fauler čak i u ovakvoj formi može da bude opasan po gol protivnika - izjavio je trener Liverpula Rafa Benitez koji nije rekao da li će iskusni igrač zaigrati večeras na 'Enfildu'. Z. Kecman

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.