Izvor: MozzartSport.com, 17.Jun.2021, 23:59

Van Ginkel peti put u PSV-u

Ovoga puta za stalno

Na Filips stadionu vredno rade na jačanju tima za narednu sezonu. Prelazni rok još nije ni počeo, a PSV je već dogovorio tri pojačanja (Džoel Dromel, Andre Ramaljo, Filip Mvene). Na pragu je navodno i četvrto. Kako piše holandski VI, klub iz Ajndhove je postigao dogovor sa Markom van Ginkelom.

Nakon osam godina formalno provedenih na Stamford Bridžu, holandskom vezisti krajem juna ističe ugovor sa Čelsijem, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << te u PSV stiže kao slobodan igrač. I to, verovali ili ne, po peti put.

Sve je krenulo u februaru 2016. godine, kada je Stouk odlučio da prekine pozajmicu i vrati Van Ginkela u Čelsi, a londonski klub ga po istoj formuli prosledio u PSV.

Međutim, Van Ginkel se u finišu sezone povredio, pa je odlučio da se u prvom delu naredne posveti oporavku. U januaru 2017. Filipsovci su ga ponovo pozajmili, a po isteku iste, odlučili da ga vrate i za narednu sezonu, u kojoj ih je sa kapitenskom trakom Marko predvodio do šampionske titule. Međutim, u julu 2018. godine novi peh za Holanđanina – povreda ligamenta kolena i dvogodišnja pauza.

U međuvremenu je i produžio ugovor sa Čelsijem, iako je u Čelsiju odigrao svega osam utakmica. Kada se i definitivno oporavio, Van Ginkel je u oktobru prošle godine još jednom vratio u PSV, ponovo kao pozajmljen igrač. I zadivio trenera Rodžera Šmita, kako igračkim, tako i ljudskim vrlinama, ističe VI, pa će 28-godišnji vezista i peti put, samo ovoga puta i zvanično, postati član Filipsovaca, i potpisati višegodišnji ugovor sa klubom.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.