Van Gal preuzima Bajern 1. jula

Izvor: B92, 14.Maj.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Van Gal preuzima Bajern 1. jula

Akutelni šampion Nemačke Bajern iz Minhena saopštio je u sredu da će holandski trener Luis van Gal sledeće sezone preuzeti taj klub.

U saopštenju se navodi da će 57-godišnji Van Gal, koji je ove sezone osvojio šampionsku titulu sa AZ Alkmarom (prva od 1981.godine), preuzeti klub od 1. jula, kao i da holandski klub nije postavljao nikakve uslove. Dosadašnji trener Jirgen Klinsman dobio je otkaz 27. aprila zbog loših rezultata, a klub trenutno vodi Jup Hejnkes. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Srećni smo što će iskusan i uspešan trener kakav je Luj van Gal preuzeti Bajern", rekao je predsednik nemačkog kluba Karl-Hajnc Rumenige.

Bajern će na leto 2010. godine najverovatnije odigrati prijateljsku utakmicu sa AZ Alkamrom.

Van Gal je sa Ajaksom 1992. godine osvojio Kup UEFA, dok je sa tom ekipom tri godine kasnije trijumfovao u Ligi šampiona.

Bajern, koji je prošle godine osvojio titulu i Kup Nemačke, ove sezone nijednom nije bio na prvom mestu bundesligaške tabele. Trenutno se nalazi na drugom mestu sa 63 osvojena boda, a do kraja šampionata ostala su još dva kola.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.