Van Gal: Ponosan sam na bekove, ali moramo bolje sa posedom lopte

Izvor: B92, 03.Dec.2022, 23:23

Van Gal: Ponosan sam na bekove, ali moramo bolje sa posedom lopte

Selektor Holandije Luj van Gal je zadovoljan posle plasmana njegovog tima u četvrtfinale Mundijala.

Holanđani su u prvom susretu nokaut faze pobedili SAD sa 3:1 i sada čekaju pobednika iz susreta Argentine i Australije.

Po završetku susreta, Van Gal je rekao da je rekao da je njegov tim postigao dva lepa gola u prvom delu meča.

"Imamo četiri glavne funkcije u timu. Jedna od njih je i posed lopte, to nam nije išlo kako smo želeli. To i dalje nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bilo dobro, naročito pre odmora, iako smo postigli dva lepa gola. U drugom poluvremenu, napredovali smo u tom smislu. Takođe, dva gola smo postigli sa spoljnih pozicija, na šta sam posebno ponosan", rekao je iskusni stručnjak.

On je u poluvremenu ipak napravio dve promene.

"Mnogo smo trpeli u smislu poseda lopte, što je najgore, bilo je to nepotrebno. Sa te dve izmene, uspeli smo bolje da organizujemo igru. Problem je bio kad imamo loptu i u samoj tranziciji. Gol koji su postigli je pao zbog naše greške u posedu lopte. Uz to, imali su tri šanse, jedna je bila ozbiljna i to posle samo dva minuta, ali je Nopert odbranio. Sada me ni to više ne plaši", dodao je Van Gal.

Poručio je da njegov tim mora da igra bolje ako želi da prođe i dalje od četvrtfinala.

"Bez obzira što smo pobedili sa 3:1, to ne znači da ne moramo više da se trudimo. Igraćemo sada sa još jačim protivnicima. Verovatno sa Argentinom, iako ni Australiju ne bih potcenjivao. Pre osam godina su nam bili težak protivnik iako smo imali sreće da pobedimo sa 3:2", zaključio je selektor Holandije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.