Van Dajk: Odlučio sam, ne idem na Evro

Izvor: B92, 12.Maj.2021, 12:26

Van Dajk: Odlučio sam, ne idem na Evro

Defanzivac Liverpula Virdžil van Dajk potvrdio je da neće igrati na Evro 2020.

Holanđanin, koji se povredio u oktobru na derbi utakmici sa Evertonom, nije igrao mesecima i sada je evidentno da neće biti spreman za završni turnir.

On je izdao saopštenje u kojem je sa žaljenjem potvrdio da neće igrati za Holandiju.

"U ovoj poslednjoj fazi rada, morao sam da se suočim sa odlukom, da li ću igrati na Evro 2020 ili ne? Uz sve što se dešava, osećam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je zbog moje kondicije prava odluka da ne idem na Evro i da krenem sa poslednjom fazom rehabilitacije tokom pauze između dve sezone. Puna koncentracija biće na predsezoni sa klubom, to je realan cilj i radujem se tome", rekao je Van Dajk.

Bez obzira na sve, odluka da ne učestvuje na kontinentalnom prvenstvu nije mu lako pala.

"Veoma mi je žao što ću propustiti Evro i što neću predvoditi moju reprezentaciju tamo, ali stvari su bile takve kakve jesu i to sam morao da prihvatim, svi moramo to da prihvatimo. Mislim da je odluka da ne idem prava kada se sagleda šira slika svega.Teško je, ali pomirio sam se sa tim", zaključio je štoper Liverpula.

Holandija je na Evro 2020 u grupi sa C sa Ukrajinom, Austrijom i Severnom Makedonijom.

Van Dajk je za "narandžaste" odigrao 38 utakmica i postigao četiri gola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Holandija bez Van Dajka na Evropskom prvenstvu: Sunce će opet sijati

Izvor: MozzartSport.com, 12.Maj.2021

Hendikep za ekipu Frenka de Bura..Bez kapitena na Evropsko prvenstvo. Fudbalska reprezentacija Holandije biće žestoko oslabljena na predstojećoj kontinentalnoj smotri pošto je štoper Liverpula Virdžil van Dajk objavio da će propustiti turnir kako bi se potpuno oporavio od teške povrede kolena...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.