Van Basten brani Sulejmanija

Izvor: B92, 22.Apr.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Van Basten brani Sulejmanija

Trener Ajaksa Marko van Basten stao je u odbranu reprezentativca Srbije Miralema Sulejmanija, koji ove sezone nije pružio dovoljno blistavih partija.

Sulejmani je doveden kao najskuplje pojačanje u istoriji kluba iz Amsterdama, pošto je u julu 2008. Herenvenu plaćeno 16.2 miliona evra. Ipak, 20-godišnji fudbaler nije imao konstantno dobru formu tokom sezone, nakon što je u prošloj sezoni postigao 16 golova na 34 utakmice. Ipak, Van Basten veruje da će Sulejmani ostvariti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uspeh u četvorostrukom prvaku Evropu.

Imao je tešku godinu iza sebe. I dalje sam uveren da je on fantastičan fudbaler. Ponekad to pokazuje, ali takođe je bilo dosta utakmica na kojima nije puno pokazao. Ima samo 20 godina, došao je iz Herenvena i nosi „teret na leđima" od 16 miliona evra, koliko je plaćen. Sve te stvari su uticale na njega, više nego što smo mogli da pretpostavimo", rekao je legendarni holandski fudbaler.

Sulejmani je ove sezone za Ajaks postigao osam golova na 24 utakmice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.