Valverde tuži WADA i CONI

Izvor: B92, 26.Maj.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valverde tuži WADA i CONI

Biciklista Alehandro Valverde podneo je u tužbu pred španskim sudom protiv Svetske antidoping agencije (WADA) i italijanskog suda za borbu protiv dopinga.

Valverde, koji ima dvogodišnju zabranu takmičenja u Italiji, smatra da se dokazi koje su WADA i italijanski sud za borbu protiv dopinga sakupili protiv njega u Španiji, ne mogu koristiti u Italiji.

Italijanski olimpijski komitet (CONI) je 11. maja suspendovao Valverdea na dve godine. CONI je na sudu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predstavio dokaze koji, navodno, pokazuju da je Valverde koristio nedozvoljena sredstva.

Advokati španskog bicikliste tvrde da CONI nema ovlašćenje da vodi slučaj protiv njihovog klijenta i da bi slučaj trebalo da preuzme španski biciklistički savez.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.