Valverde: I bod protiv Partizana je OK

Izvor: Mondo, 21.Okt.2015, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valverde: I bod protiv Partizana je OK

Gosti iz Španije trenirali na stadionu u Humskoj pred meč 3. kola L grupe Lige Evrope (četvrtak, 19.00). Posebno strepe od Andrije Živkovića.

Atletik Bilbao nije dobro počeo novu sezonu, ali nema dileme da je reč o jednom od najboljih španskih klubova, koji je i u bližoj prošlosti imao mnogo uspeha na domaćoj i evropskoj sceni.

Prošle sezone bili su učesnici grupne faze Lige šampiona i finalisti španskog Kupa kralja, a u aktuelnom ciklusu Lige Evrope ostvarili >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su pobedu nad Augzburgom (3:1) i poraz od AZ Alkmara (2:1).

"Izgubili smo jednu utakmicu, tako da bi nam puno značilo da pobedimo u Beogradu. Ne bismo se bunili ni ako osvojimo bod", rekao je na pres konferenciji u sredu uveče trener Ernesto Valverde.

Atletik na tabeli Primere zauzima tek 14. mesto, sa po dve pobede i remija i četiri poraza. Skor u gostima im je 0-2-2, uključujući 2:2 protiv Deportiva u nedelju, iako su u La Korunji vodili 2:0 do 80. minuta.

"Ne brine me to što smo ispuštali bodove na nekim gostovanjima, kao i na još nekim utakmicama koje je trebalo da dobijemo. Statistika je 'hladna', a ja verujem u svoj tim. Svaka utakmica je posebna priča..."

DA SE ZNA ODAKLE SU

Tokom prvog dela konferencije Atletika pričalo se na baskijskom, a tek onda su trener Valverde i njegov igrač odgovarali na španskom jeziku. Tada su se u konferenciju uključili i srpski novinari.

Valverde ističe da nedavna smena trenera u Partizanu poziva na dodatni oprez.

"Ne raspolažem konkretnim podacima, s obzirom na to da je Drulović vodio ekipu samo u nedelju. Nismo primetili neke bitne promene, ali to ne isključuje mogućnost da ih bude sutra", rekao je poznati strateg (Valensija, Olimpijakos, Viljareal, Espanjol...) i dodao:

"Partizan ima puno talentovanih igrača i dobro se takmiči u Evropi. Mnogo problema bi mogli da nam naprave Živković, Babović i Stevanović. To je mlada ekipa, željna dokazivanja i svakako će biti teško boriti se protiv nje".

Levi bek Mikel Balenziaga izjavio je da pred okršaj sa Partizanom ima "dobar osećaj".

"Uprkos tome što ove sezone ne igramo dobro na gostovanjima, imam dobar osećaj. Verujem da ćemo osvojiti tri boda u važnoj utakmici".

"Naravno, nije isto kada igramo na San Mamesu i kada nas čeka publika koja nam neće biti naklonjena. Moramo da se izolujemo od spoljnog uticaja i odigramo najbolje što možemo".

Upravo Balenziaga mogao bi da bude direktan rival igraču kog smatra najboljim u redovima crno-belih.

"Najveća opasnost nam preti od Andrije Živkovića. To je Partizanov najbolji igrač, ali mislim da imamo rešenje za njega".

Inače, malu zbrku na konferenciji napravilo je to što su gosti umesto "Živković" sve vreme pričali "Ćirković".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.