Valve doneo konačnu odluku u vezi sa igračem TNC Predatora

Izvor: B92, 04.Dec.2018, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valve doneo konačnu odluku u vezi sa igračem TNC Predatora

Nakon nekoliko dana tišine, Valve se konačno oglasio u vezi sa igračem TNC Predatora, Karlom ”Kuku” Paladom i njegovom rasističkom izjavom.

U svom Dota 2 blogu objasnili su celu situaciju. Izjavili su da igrač nije banovan od strane kineske vlade, već da će to oni uraditi. Razlog tome, kako navode, je veoma loš pristup ovom problemu od strane same organizacije TNC Predator, koja je probala da prikrije grešku momka sa Filipina i da pritom očekuju da će izbeći bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kakve konsekvence. Konačna odluka je da će igrač biti banovan na Dota 2 Mejdžoru u Čungkingu i da će TNC izgubiti 20% do sada osvojenih DPC poena.

Utisci Dota 2 zajednice su i dalje veoma podeljeni. Mnogi i dalje pružaju podršku ekipi sa FIlipina i navode da nije potrebna toliko velika kazna za mladog igrača koji svestan svoje greške. Najveći problem je i dalje to što Valve nema tačan pravilnik o svim dešavanjima u svojoj DPC sezoni, pa se neretko staraju nepotrebni problemi. Još jedan doaz o nedostatku pravilnika dogodio se prošle nedelje, kada je ekipa Test123 diskvalifikovana, iako se kvalifikovala na turnir preko južnoameričkih kvalifikacija.

Da li se vi slažete sa ovakvom odlukom Valve-a ili smatrate da je ovo prevelika kazna?

Izvor: RUR

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.