Valjak slomio Zvezdu za pobedu u prvom derbiju sezone

Izvor: RTS, 17.Nov.2019, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Valjak" slomio Zvezdu za pobedu u prvom derbiju sezone

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu rezultatom 75:72 u prvom ovosezonskom "večitom" derbiju.
Arena je ugostila "večite", drugi put u istoriji, prvi put posle deset godina. 

Jedini čovek koji je osetio atmosferu sa parketa na oba derbija u najvećoj dvorani na Balkanu jeste Novica Veličković.
Njegov Partizan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nije najbolje otvorio meč. Zvezda se bolje snašla na početku i lako došla do prednosti. 
Situacija se, ipak, potpuno promenila sredinom prve četvrtine. 
Crno-beli su igrali efikasnije, raznovrsnije u napadu, a Kori Volden je poveo napad "parnog valjka". 
Partizan je poveo a potom uvećavao prednost do poslednjeg minuta četvrtine. Tada je Zvezda napravila seriju i prišla na prihvatljivih 26:19.
Kako je počela druga deonica, tako je Partizan nastavio sa odličnom igrom u napadu. Ponovo je prednost rasla, u jednom momentu čak 14 poena razlike, ali je, baš kao i u prvom delu igre, Zvezda smanjila u poslednjih 60 sekundi prvog poluvremena.
Šest poena prednosti sa poluvremena se istopilo u nastavku. Zvezda je pred kraj treće četvrtine ponovo došla do prednosti (55:54, prvi put od početka meča), ali se Volden pobrinuo da Partizan bude u prednosti pred početak odlučujućeg dela igre.
Potpuno čudna poslednja četvrtina, unele su i sudije nervozu dugim konsultacijama i pregledanjem snimaka, ali je poslednji minut meča odlučio kome će pobeda u prvom ovosezonskom derbiju.
Partizan je vodio 73:72, Zvezda imala napad, ali je Čović promašio šut za tri a potom napravio nesportski faul nad Pejdžom. Pet sekundi do kraja, Zvezda je imala napad i trojka bi donela produžetak.
A onda, još jedna u moru neshvatljivih grešaka košarkaša Crvene zvezde. Ubacivanje iz auta za Čovića, koji je prilikom hvatanja lopte nagazio na aut liniju!
Volden je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 13 poena, a Gordić je dodao 12. 
Zvezdu je predvodio Čović sa 14 poena i bio je jedini dvocifreni igrač u crveno-belom dresu.
Partizan sada ima pet pobeda i dva poraza u ABA ligi, dok Zvezda ima četiri pobede i tri poraza.
Ovako je protekao meč: 
22.12 - Kraj meča, pobeda Partizana 75:72. 
21.50 - Dug prekid sredinom poslednje četvrtine. Arbitri gledaju snimak i čini se da su nesportske dobili Nikola Janković i Davidovac, a tehničku Zagorac.
21.32 - Partizan vodi 56:55 na kraju treće deonice. Zvezda je povela prvi put posle početka meča - 55:54, ali se Kori Volden pobrinuo da crno-beli imaju prednost pred početak odlučujuće četvrtine.
21.25 - Zvezda je prišla na samo poen razlike 49:48. Mnogo faulova i "seckanja" igre u trećem delu - malo poena i ne previše atraktivne košarke. 
20.54 - Poluvreme. Partizan vodi protiv Zvezde 43:37. Baš kao i u prvoj četvrtini, crno-beli su uvećavali prednost, ali je Zvezda u poslednjih 60 sekundi uspela da smanji. U drugoj četvrtini, Partizan je vodio sa čak 14 poena prednosti. 
20.41 - Mnogo grešaka na obe strane u drugoj četvrtini, ali Zvezda prednjači. Nema mnogo poena, ali Partizanova prednost raste. 
20.29 - Kraj prve četvrtine, Partizan vodi 26:19. Velikom serijom je Partizan došao do ubedljive prednosti, u jednom trenutku dvocifrene (24:13), ali je Zvezda smanjila u poslednjem minutu. Mouzli je ubacio devet poena, Volden jedan manje. Dobrić je najefikasniji u Zvezdi sa šest. 
20.12 - Sredinom prve četvrtine, Partizan prvi put dolazi do prednosti. Zvezda se bolje snašla na početku, ali je serijom Korija Voldena, Partizan došao do prednosti - 10:8. 
20.02 - Počeo je meč u Areni. Prvi napad ima Partizan. 
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DERBI JE U ARENI: Evo ko prenosi duel Partizana i Crvene zvezde

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Nov.2019, 01:08

Najuzbudljiviji duel 7. kola ABA lige...Košarkaši Partizana i Crvene zvezde večeras  igraju večiti derbi u regionalnoj ABA ligi. Imperativ pobede imaju oba kluba, posebno zato što su ove nedelje doživeli poraze u Evropi, crno-beli u Evrokupu od Tofaša, a crveno-beli u Evroligi od Asvela...Takođe,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

SNIMAK TUČE SA DERBIJA IZ DRUGOG UGLA: Ovaj ugao kamere najbolje prikazuje surovost navijača Partizana! Brutalnost Grobara u PRVOM PLANU (KURIR TV)

Izvor: Kurir, 18.Nov.2019

Prvi ovosezonski košarkaški večiti derbi u regionalnoj ABA ligi pripao je košarkašima Partizana, a meč je ostao u senci tuče na tribini. 

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.