Izvor: MozzartSport.com, 26.Sep.2021, 09:47

Valjak na uzburkanom moru, pobeda nad Spartakom smiruje duhove

Epizoda o Sumi unela nemir u redove crno-belih

Bez obzira što je lider, što posle četiri godine stoji na tabeli ispred Crvene zvezde, što i u Evropi ima maksimalan skor, uleteo je Parni valjak u buru i pretrpeo udarce talasa se na otvorenom moru.

Udar je došao iznutra, naglo nastala pa ekspresno završena afera sa Sejdubom Sumom unela je nemir u crno-bele redove. Toliko je pogodila sve u Humskoj da se i dan uoči utakmice sa Spartakom (20.00) na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << za novinare maltene samo o tome pričalo.

Ćudljivi Gvinejac je juče zatvorio vrata Zemunela, a ekipa ima zadatak da pobedom nad Spartakom smiri kovitlac duhova koji se podigao oko njihove strane Topčiderskog brda i da sačuva pobednički kurs kojim Partizan jezdi od starta sezone.

Parni valjak je od dolaska Aleksandra Stanojevića na klupu napravio tvrđavu od Humske, nanizao je, uz prethodne mečeve Sava Miloševića, 27 utakmica bez poraza, od toga je 25 pobeda i samo dva remija sa Crvenom zvezdom. A, stadion u Humskoj nije jedno od omiljenih gostovanja Spartaku, jer je u celoj istoriji međusobnih susreta samo jednom pobedio u Partizanovom domu. Bilo je to upravo 2019. godine, u martu, kada su Plavi golubovi preleteli Topčidersko brdo sa 3:1.

Ali, umeo je Spartak u poslednje vreme dobro da namuči crno-bele. Prošle sezone u Humskoj je bilo 2:1 za Partizan golom Natha iz penala tri minuta pre kraja, a pre toga u Subotici Nemanja Stevanović je odbranio penal na samom kraju meča i spasao pobedu Parnom valjku (2:1).

Zbog svega toga Aleksandar Stanojević je biranim rečima govorio o Subotičanima uoči današnjeg meča.

“Naš sledeći rival je dinamična ekipa, ima jednog izvanrednog igrača, ali neću da ga imenujem, pošto se uvek obistini kad govorim o tome koji fudbaler nas najviše ugrožava. Trener Spartaka radi ozbiljan posao, ali kao i uvek očekujem i nadam se pobedi”, rekao je Stanojević.

Sve oči navijača Partizana biće i pred ovu utakmicu usmerene ka Rikardu Gomešu. Napadač sa Zelenortskih ostrva je u Lučanima bio ponovo strelac i podigao je impresivni skor od početka sezone na 14 golova na 16 utakmica.

Koliko raduje njegova forma, toliko i brine činjenica da Rikardo igra na limitu snaga.

Rikardo igra pod injekcijama i ne bira utakmice. On je jedini nezamenjiv u timu, ali verujem da ćemo naći rešenje i za to”, dodao je Stanojević.

Napadački arsenal Partizana, predvođen Rikardom, radi kao satni mehanizam od starta sezone. Na devet mečeva u prvenstvu 28 golova, prosek veći od tri. Biće Spartak na velikim iskušenjima…

PARTIZAN – SPARTAK

/20.00, Arena sport 1/

Stadion: Partizana

Sudija: Miloš Milanović

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Živković, Vujačić, Saničanin, Obradović – Zdjelar, Jojić – Terzić, Natho, Menig – Rikardo.

SPARTAK (4-2-3-1): Dubljanić – Jezdimirović, Bogićević, Ivančević, Milošević – Šimura, Šćepanović – Savković, Tufegdžić, Mihajlović – Hrstić.

SUPERLIGA SRBIJE - 11. kolo

Subota

TSC – Vojvodina 1:0 (0:0)

/Rajković 49/

Kolubara - Radnički 2:3 (1:1)

/Andrić 41, Filipović 60 - Mitrović 29 i 50, Vujadinović 77/

Nedelja

15.55: (15,0) Novi Pazar (7,25) Crvena zvezda (1,18)

18.00: (1,83) Metalac (3,50) Radnički Kragujevac (4,50)

20.15: (1,15) Partizan (7,75) Spartak (18,0)

Ponedeljak

16.00: (1,95) Voždovac (3,40) Mladost (4,10)

18.00: (3,05) Proleter (3,25) Napredak (2,40)

20.00: (1,50) Čukarički (4,10) Radnik (7,00)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.