Valensija protutnjala stotkom, Nedović briljirao! Harangodi u lokvi krvi završio meč, Real se izvlači iz krize! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 21.Dec.2014, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valensija protutnjala stotkom, Nedović briljirao! Harangodi u lokvi krvi završio meč, Real se izvlači iz krize! (VIDEO)

Serhio Ljulj ušao u "klub 3000", odnosno igrača koji su postigli preko 3.000 poena u ENDESA ligi...

Proradio je i Nemanja Nedović! Srpski reprezentativac i bek Slepih miševa, koji je u Španiju stigao kao veliko pojačanje iz Golden Stejta, upisao je ubedljivo najbolju partiju u dresu ekipe Velimira Perasovića, pošto je utakmicu završio sa 18 poena, u pobedi nad Gran Kanarijom rezultatom 101:92. 

Valensija je preživela teror gostujućih igrača i slavila >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << upravo zahvaljujući individualnim rešenjima Nedovića, koji je vukao sve konce u momentima kada domaćinu ništa nije polazilo za rukom.

Preokret se dogodio na polovini treće deonice, kada su Nedovića vrhunski pratili Ribas i Lončar, pa je od prednosti gostiju rezultatom 57:51 na poluvremenu, Valensija za svega nekoliko minuta uspela da dođe do jednog poena viška (66:65), da bi Sato i Lučić produžili niz, za gotovo velikih devet koševa razlike - 77:68. Domaćin je do kraja odradio rutinski posao, a prava drama viđena je u poslednjih nekoliko minuta, kada je Valensijin pouzdani šuter Luk Harangodi pretrpeo žestok udarac u arkadu, pa je utakmicu završio ranije od ostalih...

Pored Nedovićevih 18 koševa, Lončar je dodao 17, Ribas 15, a Lučić je ubacio devet poena. Harangodi je ubacio 11 poena.



Porazom Unikahe od Saragose, Real se vratio na vrh ENDESA lige, pošto je na svom terenu ubedljivo razbio Obradorio rezultatom 91:73. To je ujedno bio prvi trijumf pulena Pabla Lasa posle dva vezana poraza u domaćem šampionatu, koji je označio povratak madridskog giganta posle rezultatske krize.

Koliko je Kraljevski klub žarko želeo trijumf možda i najbolje opisuje detalj iz prvih sedam minuta meča, kada je rezultat bio 20:3! Do kraja prve deonice bilo je za nijansu bolje - 24:7. Ali, bilo je jasno da se gostima ne piše dobro.

Razlika je u nekoliko navrata išla i na ogromnih 22 poena, a Real nijednog trenutka nije spuštao visok ritam igre, uprkos velikoj prednosti.

Ovaj meč pamtiće Serhio Ljulj, koji je sa 20 postignutih poena ušao u "klub 3000", odnosno igrača koji su u španskoj ligi ubacili 3.000 i više koševa. Njega je u stopu pratio Andres Noćioni sa 17 koševa, dok je Fahundo Kampaco dodao 11 poena.

(FOTO: Printscreen Youtube.com)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.