Valensija protivnik Barselona u finalu Kupa kralja

Izvor: B92, 01.Mar.2019, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valensija protivnik Barselona u finalu Kupa kralja

Fudbaleri Valensije pobedili su Betis sa 1:0 na domaćem terenu i plasirali se u finale španskog Kupa kralja.

Valensiji je bila potrebna pobeda kako bi sigurno prošli u finale, jer su u prvom meču remizirali na gostovanju Betisu sa 2:2.

Betis je u prvom poluvremenu, kao i tokom većine meča, napadao i imao posed lopte na svojoj strani, ali nije uspevao da dođe do mreže Đaumea Domeneka.

"Slepi miševi" su kaznili neefikasnost protivnika i u 56. minutu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preko Rodriga došli do vođstva. Sudija je odlučio da pogleda VAR tehnologiju, koja je potvrdila njegovu odluku i gol je dodeljen domaćinu.

Betis je nastavio da napada, ali je ipak bio demoralisan. Valensija se dobro branila, a najbolju priliku za goste imao je Loren, koji je u 84. minutu ozbiljno pripretio, ali na kraju bio nedovoljno precizan.

Valensija se u finalu Kupa kralja sastaje sa Barselonom, koja je rasturila Real Madrid u revanš meču i obezbedila sebi borbu za trofej.

Finale je zakazano za 25. maj ove godine na stadionu Benito Viljamarin u Sevilji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.