Izvor: MozzartSport.com, 18.Jun.2021, 10:49

Valensija, Hetafe i Vulvsi stoje u redu za Alenju, on se nada novoj šansi na Nou Kampu

Pita se Ronald Kuman

Započela je Barselona proces renoviranja tima na čelu sa Ronaldom Kumanom. Bez obeštećenja su na Nouk Kamp stigli Serhio Aguero i Erik Garsija, za Emersona Rojala iz Betisa je izdvojeno 9.000.000 evra, a taj transfer bi mogao da pokrije Karles Alenja.

Vezista ponikao u La Masiji dobio je skromnu priliku kod holandskog stručnjaka, a kako je sve izvesnije da Kuman ostaje kormilar Blaugrane, Karles Alenja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << se sprema da spakuje kofere. Alenja i njegova prorodica su u poslednjih godinu i po dana promenili tri grada, bili su stanovnici Sevilje, Barselone i Madrida, a ponovna privremena promena destinacije nšto je u šta španski vezista ne želi da se upušta.

Sešće Alenja za sto sa Đoanom Laportom sa kojim je u dobrim odnosima. Želja Karlesa Alenje je da ostane na Nou Kampu, ali pod uslovom da mu Ronald Kuman ukaže šansu, a ne da bude šesti izbor u veznom redu. Ne bude li dobio čvrste garancije da će se njegov status promeniti i da više neće biti u nemilosti Holanđanina, Alenja je spreman da spakuje kofere i pokupi se sa Nou Kampa.

Ono što je sigurno jeste da će moći da bira sredinu. Od ranije je poznato da je Hetafe, u kome je proveo poslednjih šest meseci, voljan da ga otkupi. Predsednik Hetafea je još u maju priznao da je zainteresovan da otkupi Alenju, koji ulazi u poslednju godinu ugovora sa Barselonom, ali Hetafe nije jedini.

Karles Alenja je imao izvanrednu saradnju sa Hoseom Bordalasom u predgrađu Madrida, a Bordalas se po završetku sezone preselio na Mestalju. Barselona bi rado videla u svojim redovima kapitena Slepih miševa, Hosea Gaju, pa bi Katalonci ovoga leta mogli da trguju sa Valensijom i razmene igrače uz doplatu tima sa Nou Kampa.

Valensija i Hetafe nisu jedine Alenjine opcije, ili on njihova. I klubovi van Pirineja su počeli da se šunjaju oko Nou Kampa i raspituju se za cenu 23-godišnjeg veziste. Za Alenju je interesovanje pokazao i Vulverhempton.

Na raskrcnici je Karles Alenja, nova pozajmica nije opcija, a kako je Blaugrana krenula u produženje ugovora sa Ilaišom Moribom, a Riki Puć je jedan od Kumanovih miljenika, Karles Alenja je sve bliži izlaznim vratima i definitivnom rastanku.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.