Vajlder pobedio Ortiza i prestigao Alija

Izvor: RTS, 24.Nov.2019, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vajlder pobedio Ortiza i prestigao Alija

Američki bokser Diontej Vajlder nokautom u sedmoj rundi pobedio je Kubanca Luisa Ortiza i odbranio je svetsku titulu u VBC kategoriji, ali i nadmašio velikane poput Alija, Luisa i Tajsona.
Iako je kubanski div bio bolji u ringu tokom šest rundi, meč je završio na podu i kao poražen.

Dominanti Vajlder je ovim trijumfom deseti put zaredom odbranio pojas koji je osvojio 2015. godine.
On >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se nakon pobede u Las Vegasu izjednačio sa Vladimirom Kličkom i Lerijem Holmsom na čelu večne liste boksera koji su u super-teškoj kategoriji titulu odbranili deset ili više puta.
Da njegov uspeh bude još veći, tu je i podatak da je na toj listi prestigao velikane Muhameda Alija, Lenoksa Luisa i Majka Tajsona, koji su to radili devet puta uzastopno.
Pobeda protiv Ortiza bila je Vajlderova ukupno 42. u karijeri, uz jedan remi. Zanimljivo, on samo jedan meč u svoju korist nije rešio nokautom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

VAJLDER KAO URAGAN! Dionte torpedirao Ortiza u orbitu! Njegov 41. nokaut u karijeri! Jedan udarac je bio dovoljan! VIDEO

Izvor: Kurir, 24.Nov.2019

Dionte Vajlder je jubilarni deseti put odbranio titulu WBC šampiona u teškoj kategoriji!

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.