VUELTA, 11. ETAPA: Erada ubrzao pri kraju i odneo prvo mesto

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Sep.2023, 19:21

VUELTA, 11. ETAPA: Erada ubrzao pri kraju i odneo prvo mesto

Uzbudljivo je bilo.

Hesus Erada, biciklista koji nastupa za tim Kofidis, pobedio je na brdskoj 11. etapi Vuelte. On je put dug 165 kilometara od Lerme do La Lagune Negre prošao za 3:29:17 sati. Drugo mesto pripalo je biciklisti Fransez de Žua Romanu Gregoaru, dok je trećeplasirani bio vozač Lotoa Andreas Kron.

Erada je trijumfovao zahvaljujući izuzetnom tempu u samom finišu , kada je na poslednjem usponu napravio ključnu prednost u odnosu na ostalih 25 biciklista >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u vodećoj grupi. Španac je na taj način ostao u posedu tačkaste majice.

Gregoar je imao zaostatak od tri sekunde za pobednikom, dok je Kron pet sekundi posle lidera prešao liniju cilja. Četvrto mesto zauzeo je vozač Iziposta Džonatan Kaisedo, a među najboljih pet našao se Velšanin koji nastupa za Ineos Gerejnt Tomas.

Branilac titule biciklista Kvik-Stepa Remko Evenepul 11. etapu završio je na 28. mestu. Belgijancu je malo falilo da dođe do vođstva u generalnom plasmanu – sada zauzima treće mesto sa zaostatkom od 1:09 minuta u odnosu na lidera Sepa Kusa koji nastupa za Jumbo-Vismu – Amerikanac je u etapnom poretku zauzeo 30. poziciju.

Drugo mesto pripada u poretku vozaču UAE Marku Soleru, koji ima zaostatak od 26 sekundi za vodećim. Četvrti je Slovenac Primož Roglič sa zaostatkom od 1:36 minuta.

Naredna etapa na programu je u četvrtak – ravničarska deonica od Olvege do Saragose duga je 151 kilometar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.