Izvor: HotSport.rs, 03.Sep.2015, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VREMEPLOV: Ovako je Denis Bergkamp patentirao jedan od najboljih poteza u istoriji fudbala (VIDEO)

Arsenal je na “Sent Džejms parku” 2. marta, 2002. godine, savladao domaću ekipu Njukasla rezultatom 2:0. Međutim utakmica je ostala u senci majstorije Denisa Bergkampa.

Patrik Vijera je prekinuo napad domaćih, dodao je loptu Bergkampu, koji je poslao za Piresa na levom krilu, potom mu se sjajnom kretnjom otvorio na ivici šesnaesterca Njukasla. Usledila je asistencija, zatim je uz jednu maestralnu piruetu sludeo svog čuvara, Nikosa Dabizasa, okrenut njemu leđima, >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << poslao je loptu sa desne Dabizasove strane, obišao ga sa leve, a onda lagano matirao Givena.
Potez za fudbalske udžbenike. Ovaj pogodak je ujedno proglašen i za gol sezone te 2001/02.

Holanđanin je za Arsenal odigrao 11 sezona. Sa “tobdžijama” je osvojio tri titule Premijer lige. Bio je član one šampionske ekipe koja je 2004. godine osvojila Premijer ligu bez ijednog poraza.
U dresu Arsenala je ujedno i završena fudbalska era velikog majstora “bubamare”.
Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta
The post VREMEPLOV: Ovako je Denis Bergkamp patentirao jedan od najboljih poteza u istoriji fudbala (VIDEO) appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

VREMEPLOV: Da li znate kako je nastala statua Tijerija Anrija ispred ‘Emirejtsa’!? (FOTO) (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 04.Sep.2015, 18:30

Sve je počelo na čuvenom Hajberiju, u derbiju severnog Londona,16. novembra, 2002. godine, Arsenal je nadigrao Totenhem rezultatom 3:0, a Anri je svoju eleganciju dovodio do savršenstva. . . Trenutak koji je ispisao istoriju desio se u 13. minutu meča. Nakon izvedenog auta Totenhema, Vijera je loptu...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.