Izvor: HotSport.rs, 06.Nov.2015, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VREMEPLOV: Dan kada je Zvezda evrogolovima nanela prvi poraz Liverpulu na Enfildu (VIDEO)

Na današnji dan 1973. godine odigran je revanš meč osmine finala tadašnjeg Kupa evropskih šampiona između Liverpula i Crvene zvezde na čuvenom Enfildu.

Crveno-beli koje je sa klupe predvodio pokojni Miljan Miljanić u Englesku su doneli gol viška iz prvog meča (2:1) odigranog u Beogradu. Međutim, šampion Jugoslavije je zabeležio identičan trijumf i u Liverpulu i to prelepim golovima Vojina Lazarevića u 60. i Slobodana Jankovića u 90. minutu. Zanimljivo da >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << je to bio prvi poraz Liverpula u istoriji kluba kada su u pitanju međunarodni mečevi.

(Izvor: Youtube/CrniGruja)
Za Crvenu zvezdu u tom meču su igrali – Olja Petrović, Jovanović, Bogićević, Pavlović, Dojčinovski, Baralić, Janković, Karasi, Lazarević, Aćimović i Vladimir Petrović.
U legendarnom engleskom klubu koji je u narednim godinama harao Evropom igrali su čuveni Džon Tošak i Kevin Kigen, a ekipu je predvodio Bil Šenkli.
The post VREMEPLOV: Dan kada je Zvezda evrogolovima nanela prvi poraz Liverpulu na Enfildu (VIDEO) appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.