VREĐAO HRVATE: ABA liga strogo kaznila Đorđa Gagića

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Feb.2023, 09:24

VREĐAO HRVATE: ABA liga strogo kaznila Đorđa Gagića

Neprimereno ponašanje.

Rukovodstvo ABA lige kaznilo je košarkaša Borca Đorđa Gagića, pošto je po izlasku sa parketa pokazivao oba srednja prsta navijačima Zadra.

On je u tom meču postigao 20 poena, ali i izgubio živce pošto su hrvatski navijači vređali njegovog saigrača Sava Lešića povicima “Ubij Srbina“, “Zaklaćemo ti porodicu“...

Gagić je tada ušao u sukob sa sudijom Dragojevićem, na koga je fizički nasrnuo, pa je Đorđe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bio isključen.

Bivšem košarkašu Partizana su upućene psovke kao što su: “Svinjo debela“ i “Gde ti je traktor“...

Disciplinska komisija odlučila je da Gagić bude suspendovan na jednu utakmicu, uz novčanu kaznu od 2.000 evra zbog, kako je navedeno u obrazloženju, neprimerenog gestikuliranja prema publici čime je načinio prekršaj pravilnika.

Disciplinski sudija ABA lige kaznio je i Zadar - novčano i zatvaranjem dela tribina u naredne dve utakmice na domaćem terenu zbog propusta u organizaciji utakmice 17. kola protiv Borca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.