VRAĆA SE: Lamine Dijara dolazi u Srbiju da uči za trenera

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2023, 15:16

VRAĆA SE: Lamine Dijara dolazi u Srbiju da uči za trenera

Ostavio ogroman trag u crno-belom dresu.

Ostavio je Lamine Dijare ogroman trag u srpskom fudbalu. Za navijače Partizana je bio i ostao heroj, ikona. I pesmu su mu posvetili, Pesmu su mu posvetili.

Kako i ne bi kad je Senegalac u crno-belom dresu na 139 utakmica postigao 66 golova, osvojio četiri titule i dva Kupa sa Partizanom. Bio je dva puta najbolji strelac šampionata Srbije.

Zbog svega ovoga navijače Partizana će obradovati vest da se Lamine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Dijara vraća u Srbiju. Ne kao igrač već kao polaznik škole za fudbalske trenere.

Senegalac pohaća kurs za sticanje B licence u okviru Trenerske organizacije Regiona istočne Srbije i za šest meseci bi trebalo da postane vlasnik diplome koja će mu omogućiti napredovanje ka A, kasnije i PROFI licenci.

Iako živi u Turskoj, a zaposlen je u mlađim kategorijama Antalije, Dijara je izrazio želju da se edukuje u Srbiji, što samo potvrđuje njegovu sad već decenijsku povezanost sa našom zemljom.

- Ostavio je Dijara dubok trag u našem fudbalu, a po konvenciji UEFA, posle određenog broja godina, fudbaleri stiču pravo da se prijave na kurs za sticanje neke od licenci. Lamin savršeno govori srpski, a izrazio je želju da se školuje kod nas. U određenom periodu svaki region raspisuje konkurs, sad je u pitanju Istok, Dijara se javio, uredno aplicirao i trenutno je u procesu - pojasnio je Dejan Branković, direktor Centra za edikaciju Regiona istočne Srbije.

BONUS GALERIJA:

Pogledajte kako izgleda slovačka teniserka Dominika Cibulkova

.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.