VOLEO BIH DA OSTANEM

Izvor: Kurir, 20.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VOLEO BIH DA OSTANEM

Selektor Srbije Havijer Klemente kaže da bi mu bilo veliko zadovoljstvo da nastavi rad s našim najboljim fudbalerima

Selektor Srbije Havijer Klemente nije izgubio nadu u plasman na Evropsko prvenstvo, mada priznaje da šanse nisu više velike kao pre subotnjih duela u Grupi A. Bask je pokazao da ga pogađaju razni komentari srpskih kolega, a predsedniku Stručnog odbora Ljupku Petroviću odgovorio je direktno. Bivši trener Crvene zvezde nedavno je izjavio da je Klementeu neophodan >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << bolji stručni štab ako ostane selektor.

- Ljupko Petrović je mlađi od mene i bolji je trener, ali je lošiji od svih mojih saradnika u stručnom štabu. Ovo tvrdim jer sam iskusniji od njega - jasan je bio Klemente.

Na pitanje da li bi želeo da ostane selektor Srbije u narednom kvalifikacionom ciklusu, Klemente je rekao da bi mu to bilo zadovoljstvo.

- Često mi se postavlja to pitanje, iako odgovor mora da da neko drugi, ne ja. Ako me pitate da li mi je bilo zadovoljstvo da radim sa srpskom reprezentacijom i da budem u društvu ovih igrača i saradnika, onda mogu da odgovorim - da, bilo mi je zadovoljstvo. Voleo bih da imam uvek takvo okruženje.

Kad su u pitanju šanse „orlova“ da se plasiraju na EURO, Bask nije preveliki optimista.

- Pre subote smo imali dve mogućnosti, sada nas samo jedna vodi u Austriju i Švajcarsku. Finci imaju motiv da igraju za sebe protiv Portugala jer ih pobeda vodi dalje, a mi smo dužni da trijumfujemo u naredne dve utakmice. Ako je tačan podatak da će na stadionu biti oko 5.000 navijača iz Poljske, onda je važno da i na tom polju budemo bolji od protivnika, kako se ne bismo osećali kao da smo na gostujućem terenu.

Govoreći o podršci koju je uživao njegov tim, Klemente je zamerio navijačima samo zbog utakmice s Finskom.

- Podrška je uglavnom bila dobra. Navijači su prihvatili ekipu, ali priznajem da su me jednom iznenadili. Bilo je to na najvažnijoj utakmici, s Finskom, kad je moralo više ljudi da nas podrži.

Na kraju, španski stručnjak je rekao da će osloboditi većinu reprezentativaca obaveza u nacionalnom timu za meč protiv Kazahstana, ukoliko Portugal u sredu obezbedi plasman na EP.

- Pod pretpostavkom da će Portugal da pobedi Finsku, moraćemo da pronađemo najbolje rešenje koje će da pomiri interese klubova i Fudbalskog saveza Srbije. U ovom trenutku ne znam kakva je to odluka koja bi bila najbolja za sve.[ antrfile ]

GREŠKA DO GREŠKE

Klemente je pošteno priznao da je dobrim delom njegova krivica za verovatni neuspeh srpske reprezentacije u kvalifikacijama za EURO.

- Grešio sam, mnogo sam grešio, i nastaviću da grešim u budućnosti. Fudbal je komplikovan posao, a mi smo daleko od savršenstva da bismo izbegli greške u radu. Recimo, meč sa Belgijom koji smo izgubili, mislim da sam u Briselu najmanje pogrešnih poteza povukao. Ukazivao sam igračima na pojedine detalje koji su se kasnije dogodili i koštali su nas poraza. Na neki način sam predvideo naš poraz, ali nisam mogao da ga sprečim - rekao je Klemente.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.