VOJVODINA: Prinuđeni smo da se obratimo Službi za borbu protiv organizovanog kriminala!

Izvor: MozzartSport.com, 04.Maj.2015, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VOJVODINA: Prinuđeni smo da se obratimo Službi za borbu protiv organizovanog kriminala!

"Mnogo je utakmica u kojima smo sportski ponižavani drugačijim tretmanom i kriterijumom prema našim igračima u odnosu na protivničke", stoji u saopštenju...

Vojvodina je digla glas! Baš kao što smo i najavili, čelnici Lala izašli su u javnost sa saopštenjem u kojem su jako kivni na suđenje na utakmici protiv Voždovca odigranoj 29 aprila, u okviru 25. kola Superlige. Vojvodina je taj meč izgubila rezultatom 0:1, glavni arbitar bio je Darko Bogdanović, a interesantno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je da posle utakmice Voša nije imala nikakve primedbe na suđenje. Međutim, baš kao što je predsednik novosadskog kluba i prvi čovek Zajednice superligaša, Zoran Šćepanović, u izjavi za MOZZART Sport i naglasio, saopštenje je izdato još 30. aprila i poslato na adresu Fudbalskog saveza Srbije, ali zbog praznika niko nije pročitao dopis.

Saopštenje prenosimo u celosti.

"Fudbalski klub Vojvodina se u više navrata obraćao u pismenoj formi, komisiji za suđenje FS Srbije u jesenjem, kao i u prolećnom delu prvenstva 2014/15. sa vrlo konkretnim primedbama na suđenje, koje je direktno uticalo na rezultate, a sve na štetu našeg kluba. Mnogo je utakmica u kojima smo sportski ponižavani drugačijim tretmanom i kriterijumom prema našim igračima u odnosu na protivničke. U sudijskoj organizaciji ima veoma mnogo stručnih ljudi, posvećenih sportu i pravdi, vrhunskih sudija i zbog njih koji časno rade odgovoran posao u fudbalu, treba da se indentifikuju i sankcionišu oni koji kvare ugled sudijske organizacije i srpskog fudbala.

Nakon još jedne utakmice na kojoj fudbal i sportsko nadmetanje nisu bili prioritet za sudije, nego suđenje po zadatku, mišljenja smo da pored dobre volje komisija za suđenje, očigledno ne može da se izbori sa jednim brojem sudija koji učestvuju u nečasnim radnjama, koje nisu deo sporta ili makar deo onoga kako FK Vojvodina vidi sportsku i vitešku borbu na terenu.

Obaveštavamo vas da ćemo pored obraćanja komisiji za suđenje FSS biti prinuđeni da pravdu potražimo i kod MUP-a, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala", stoji u saopštenju.

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Oglasio se i UO Vojvodine: ''Nezapamćena nepravda!''

Izvor: Sportske.net, 04.Maj.2015

Novosadski superligaš se još jednom oglasio, uz pojašnjenje zbog čega je odlučio da dopuna mišljenja o suđenju bude javna...Podsetimo, danas je Superliga na svom sajtu objavila pomenutu primedbu Vojvodine, a u vezi sa arbitražom na utakmici 25. kola protiv Voždovca...Sinoćnji meč sa Partizanom...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.