VIŠE PUTA JE OSVOJIO AUSTRALIJU, NEGO JA SLEMOVA KROZ CELU KARIJERU: Legendarni Agasi o Đokoviću

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2024, 16:50

"VIŠE PUTA JE OSVOJIO AUSTRALIJU, NEGO JA SLEMOVA KROZ CELU KARIJERU": Legendarni Agasi o Đokoviću

Priznanje od velikana "belog sporta"...

Legendarni američki teniser Andre Agasi izneo je niz pohvala na račun Novaka Đokovića, osvajača 10 titula na Australijan openu. Agasi, koji je četiri puta slavio u Melburnu, tokom intervjua za "Code sports" uporedio je Novakov rezultat sa onim koji je ostvario Rafael Nadal na Rolan Garosu.

Čuveni Agasi je tokom karijere osvojio osam Grend slem titula, najviše upravo na Ozi openu.

- Novak je osvojio više titula >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na Australijan openu nego ja Grend slem trofeja kroz celu karijeru, zaboga… Šta mogu da uradim osim da se nasmejem? Ne znam šta bih rekao na to. Novakov rekord je monumentalan, baš poput Nadalovih 14 titula na Rolan Garosu. To su potpuno drugačiji brojevi, pričati o Noletu u Australiji je kao govoriti o Rafi u Parizu, zar ne? - poručio je Agasi.

Đoković je rekorder u broju Grend slem (24) i masters titula (40), broju nedelja na prvom mestu (407)…

- Mnogo je načina na koje možemo da gledamo na to. Ne možemo da osporimo sve što je uspeo da uradi. Koliko je pobedio, međusobne duele, masterse, koliko godina je završio na prvom mestu, sve te statističke parametre… - kazao je Agasi.

Đoković u napad na 11. Australijan open kreće u nedelju od 09.00, kada će mu protivnik biti Dino Prižmić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.