VIP Adria  Srbi vladari regiona, Zonic bolji od Locastica!

Izvor: B92, 08.Nov.2017, 02:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIP Adria " Srbi vladari regiona, Zonic bolji od Locastica!

Sjajan dan za srpski kaunter! Ekipa Zonic je u drugom meču doigravanja pobedila Locastic, pa će tako sve četiri ekipe na LAN završnici u Hrvatskoj biti iz Srbije!

Nakon završene grupne faze i prolaska Valiance i Resistance na LAN završnicu, usledilo je doigravanje za preostala dva mesta. U srpskom duelu, Squared je bio bolji od Ripple 2:1, dok je Zonic pobedio Locastic 2:0 i tako ostavio Hrvatsku bez predstavnika u prestonici. Duelu je obeležio preokret Zonica i neizvesna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << završnica na Cobblestone, dok je na Infernu bilo daleko lakše za srpsku ekipu. Odličan meč imao je dEE, naročito na drugoj mapi, a dobro ga je pratio Slayness koji je bio i akter najboljeg poteza meča. Cobblestone [16:14 Zonic]

Locastic je duel započeo napadom preko mida, ali su ih tu sačekala 2 igrača Zonica, koji osvajaju prvu rundu. Hrvati u drugoj rundi napadaju B, gde je sjajan sa Scoutom bio Nulum, pravi 2 fraga, potom dobija 1v1 situacija i osvaja force rundu za svoj tim. Lako su stigli do 3:1, a u full buy rundi Locastic je krenuo na mid. Došlo se do 3v3, a Mariuchi sa 10 HP-a pravi tri fraga i sam dobija rundu. U 7. rundi počinje serija tima Zonic koji je tri puta zaustavio napad na B i jednom preko mida. Tu su se narocito istakli dEE i Slayness koji je imao sjajnu partiju – 5:5. Bolji u završnici prvog poluvremena je bio Locastic, koji je u 2 navrata osvojio B sajt, a do poluvremena je bilo 9:6

Locastic je agresivno odigrao na midu i longu, te spremno dočekao napad terora – pištolj runda pripada Locasticu. U force rundi, videli smo pravu majstoriju Slaynessa. Posle neuspelog napada, ostao je sam protiv 4 igrala protivničkog tima. Znao je poziciju Nuluma, ubio i patka, postavio C4 i rešio i preostalu dvojicu, 10:7. Usledile su dve lake runde, a u full buyu je smoke execute Zonica bio dovoljan za novu rundu i poravnanje – 10:10. Hrvatska ekipa nije imala novca u sledećoj rundi, a sinhronim napadom preko platoa i dropa, ponovo je preuzet B – 12:10 za Zonic. Srpska ekipa je nastavila seriju, igrali su odlicno, dobra upotreba smokova i istovremeni napadi bili su recept za indisponiranog protivnika – 14:10. Konacno su se Hrvati konsolidovali na B sajtu, a Mariuchi je bio najzaslužniji sto njegov tim vezuje 3 runde – 14:13. Zonic je i dalje dobro stajao ekonomoski, pa je opet bio full buy, a ovoga puta su promenili sajt, napadnut je A preko mida i long – 15:13. Na prvoj map rundi je Zonic previše oklevao pa je isteklo vreme, međutim, u sledećoj rundi su ispravili grešku, istovremeno su napali drop i plato, bez problema osvajili sajt i prvu mapu – 16:14 za Zonic.

Inferno [16:4 Zonic]

Zonic je poslao 4 igrača na A, dok se Locastic odlučio za B. Usledio je ritejk 4v3 za Zonic, koji je bio uspešan za vođstvo Zonica. Lako se stiglo do 3:0, a sa brza dva uvodna fraga, Locastic dobija svoju prvu rundu. Ponovo je hrvatska ekipa pokušala na B, ali su predugo čekali, te nisu plantali C4. Usledile su 2 lake runde za 6:1, a u naredne tri runde je dEE odigrao sjajno AWP-om i napravio 9 fragova. Hrvati su potom brzo napali A i uspeli da osvoje novu rundu – 9:2. Pravo niotkuda, Locastic se odlučuje za dva brza napada B, ali je Zonic prozreo tu nameru, šalje trojicu na B – 11:2, dok se na pauzu otišlo sa 11:4.

Nova pištolj runda je opet pripala Zonicu, koji je napao i sačuvao B sajt. Locastic je igrao eco u naredne dve, pa je bilo 14:4. Full buy runda je bila dosta neizvesna, Zonic je odigrao fejk na B, potom napao kratko A, Slayness je napravio 2 fraga, posle plenta je bilo 2v2, Salted je ubio dEE ali nije imao vremena za defuse, 15:4. U poslednjoj rundi, Zonic je napao B, lako osvojio sajt protiv inferiornijih oruzja, ritejk nije bio moguć, pa Zonic ide na LAN završnicu u Zagrebu.

Očekuju nas mečevi za treće mesto, kao i duelu između pobednika koje će odlučiti poredak u LAN završnici. Poraženi Ripple i Locastic boriće se za treće mesto, bolji u tom duelu biće zamena ukoliko neka ekipa bude sprečena da doputuje u Zagreb. LAN završnica je na programu od 21. do 25. novembra, gde će se srpski timovi boriti za nagradni fond od 10 000 evra.

Izvor: KlanRUR

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.